Tomić: Treba nam još jedna pobeda

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić i prvotimac Bili Beron govorili su nakon treće utakmice finalne plejof serije Superlige Srbije iz koje su crveno-beli izašli kao pobednici rezultatom 96:90.

Košarkaši Crvene zvezde mts došli su na korak od trofeja namenjenom prvaku Srbije. Crveno-beli su su pred svojim navijačima koji su ih zdušno bodrili svih 40 minuta savladali Partizan Nis rezultatom 96:90. Još jedna fizički zahtevna utakmica je odigrana između najvećih rivala, a izabranici Milana Tomića su u završnici bili koncentrisani i nisu dozvolili da ispuste prednost koju su praktično čuvali od početka do kraja.
Nakon utakmice na konferenciji za medije govorio je najefikasniji akter meča Bili Beron:
’’Uvek su teške utakmice protiv Partizana, obe ekipe igraju veoma čvrsto i do krajnjih granica i to nikada neće biti lake utakmice. Ovo su utakmice za trofej i znamo da će ovakve utakmice odlučivati mali detalji i nijanse. Zabrljali smo u par navrata tokom ove utakmice, ali pokazali smo karakter i dobili ovaj meč’’, istakao je Beron koji je meč završio sa 25 postignutih poena.
Nakon njega reč je imao trener crveno-belih Milan Tomić:
’’Mislim da smo kontrolisali utakmicu tokom svih 40 minuta. Kako kaže statistika vodili smo 37 minuta. Bili smo bolji u procentima šuta i u skokovima… Mislim da su svi dali 100 odsto tako da bih im čestitao na ovoj pobedi. Sada je 2-1 i treba nam još jedna pobeda’’, istakao je Tomić, a onda su usledila pitanja novinara.
Da li može da se očekuje u ponedeljak da Zvezda zaigra kao u majstorici ABA lige?
’’Mislim da ne može. Ovo su teške utakmice, na jednu ili dve lopte. Voleo bih da mogu da vam kažem šta će i kako biti. Znam da moramo da se pripremimo i odigramo dobru utakmicu jer imamo meč loptu da osvojimo prvenstvo’’, rekao je Tomić.
Trener crveno-belih je posle govorio o statusu Ognjena Dobrića:
’’Dobrić ima problem sa zglobom. Pokušaćemo i sve učiniti da ga osposobimo da igra u ponedeljak. On nije igrao ovu utakmicu, a u Superligi je bio jedan od najboljih igrača. Ostali su pokrili njegov izostanak i na tome bih im čestitao’’, zaključio je Milan Tomić.