Održana Skupština, predsedništvo i UO kluba

U četvrtak 27.06.2019.godine održane sednice Skupštine KK Crvena zvezda, kao i Predsedništva i Upravnog odbora kluba. Sezona u kojoj su osvojena tri trofeja ocenjena kao jedna od najuspešnijih u istoriji kluba. Pripreme za velike izazove u takmičarskoj sezoni 2019-2020.

KK Crvena zvezda mts održao je u četvrtak 27.06.2019. godine redovne sednice Skupštine kluba, kao i ostalih rukovodećih tela kluba sa Malog Kalemegdana, Predsedništva i Upravnog odbora kluba.
Na sednici Skupštine koja je trajala od 17.30 do 20 časova, kojoj su prethodili sastanci predsedništva i Upravnog odbora kluba, bio je prisutan 31 član uz 4 odsutna predstavnika, koji su ranije zbog poslovnih obaveza opravdali svoj izostanak.
Na dnevnom redu sednice kojom je predsedavao predsednik Skupštine Branislav Baćović, našle su se sve tačke i pitanja važna za funkcionisanje kluba, u upravo završenoj sezoni 2018-2019. Nakon iscrpnih izveštaja koje su izneli predsednik kluba Nebojša Čović, kao i sportski direktor Nebojša Ilić, kao i direktor Filip Sunturlić, koji su bili vezani za poslovanje i funkcionisanje kluba u celini, kao i života prvog tima i mlađih selekcija, upravo završena sezona je ocenjena kao izuzetno uspešna.
Svi trofeji seniorskog tima osvojeni u „izuzetno teškoj sezoni i teškim okolnostima” i zato čine takmičarsku sezonu 2018-2019  jednom od najuspešnijih u istoriji KK Crvena zvezda u kojoj su osvojena tri takmičenja i obezbeđen povratak u Evroligu.
Članovi Skupštine dobili su osim toga i sve detaljne informacije vezane i za ostale važne aktivnosti kluba (mlađe selekcije i njihov učinak, kao i dalji razvoj igrača koji su potpisali prve profesionalne ugovore sa klubom), kao i za dalje aktivnosti kluba na svim poljima (finansijskom planu, pripremama kluba za novu sezonu u Evroligi, aktivnostima u prelaznom roku).U izlaganjima predsednika i dvojice direktora kluba vrlo detaljno obuhvaćeni svi aspekti života kluba u prethodnih godinu dana, ali i ono što klub očekuje u izuzetno zahtevnoj  sezoni koju KK Crvena zvezda očekuje u periodu ispred nas.
KK Crvena zvezda mts kao klub koji predstavlja Republiku Srbiju i grad Beograd u svim takmičenjima, ističe zahvalnost na pomoći državi koju je dobio tokom prethodnog perioda. Kao klub koji dobar deo svojih prihoda ostvaruje i iz svojih izvora, kroz prodaju sezonskih ulaznica, sponzorskih ugovora sa privatnim kompanijama, ali i raznim ostalim klupskim marketinškim  akcijama i aktivnostima, članovi Upravnog odbora KK Crvena zvezda mts takođe su najavili da će preuzeti dodatne korake, i dodatne aktivnosti kako bi Crvena zvezda u organizacionom i finansijskom delu bila spremna  da odgovori na sve izazove koje donosi igranje evroligaške sezone sa preko 80 takmičarskih utakmica.
Takođe, kao transparentan klub, članovi Skupštine KK CZ pod tačkom razno, mogli su da se informišu kroz pitanja i o svim ostalim segmentima rada kluba, koji nisu bili obuhvaćeni kroz opširna izlaganja i izveštaje predsednika i direktora kluba.
Tokom jula meseca u sklopu priprema za novu sezonu, a u skladu sa svim osnovnim aktima kluba, KK Crvena zvezda mts održaće novu sednicu Skupštinu kluba, kao i svih ostalih tela KK Crvena zvezda, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.