Preminuo veliki umetnik i Zvezdaš Vlada Veličković

Jedan od najvećih srpskih slikara, akademik i veliki Zvezdaš Vladimir Veličković preminuo je u četvrtak u 84.godini života.Bio je veliki umetnik, jedan od najvećih koje je Srbija imala, a bio je i veliki Zvezdaš. Voleo je Crvenu zvezdu, fudbal, košarku i to nikada nije krio.

Jedan od najvećih srpskih slikara, akademik i veliki Zvezdaš Vladimir Veličković preminuo je u četvrtak u 84.godini života.
Veličković je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u rodnom Beogradu.
Stanovnik Pariza postao je 1966. godine, a od 1973. godine proglašen je za profesora na “École Nationale Supérieure des Beaux-Arts” u Parizu.
Za člana Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) izabran je 1985. godine. Odlikovan je najvišim francuskim priznanjem iz oblasti kulture i umetnosti, a ujedno je bio prvi Srbin koji je postao član francuske Akademije lepih umetnosti U aprilu 2007.godine, Veličković je odlikovan francuskim Ordenom viteza legije časti.
Bio je veliki umetnik, jedan od najvećih koje je Srbija imala, a bio je i veliki Zvezdaš. Voleo je Crvenu zvezdu, fudbal, košarku i to nikada nije krio…
KK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodici i brojnim poštovaocima Vlade Veličkovića.