Pali se Zvezdina mašina!

KK Crvena zvezda mts će u sezoni 2019/2020 nastupati u čak četiri različite garniture dresova. Motivi na dresu su jasni, simbolizuju snagu i čvrstinu ili jednostavno – Zvezdinu mašinu.

KK Crvena zvezda mts zvanično je predstavio na Evroliginom danu za medije dresove za narednu sezonu. Dizajnerski tim Crvene zvezde je zajedničkim snagama sa svetski renomiranim brendom i dugogodišnjim klupskim partnerom kompanijom NIKE osmislio čak četiri nove garniture dresova.
Dres u kojem će crveno-beli nastupati kada su domaćini je bele boje, sa specijalno dizjaniranim crvenim prugama koje poprimaju obrise oklopa kada ih obuku Zvezdini prvotimci. Simbolika je jasna, a to su čvrstina i snaga koje godinama za nama odlikuju igru Crvene zvezde. Njega je javnosti predstavio kapiten Branko Lazić, čuven po svojoj beskomprimisnoj borbi, čvrstini i snazi. Sada je naš kapiten dobio i svojevrsni oklop.
Gostujući dres je praktično istog dizajna, ali crvene boje. Pruge su naravno bele boje, a njega je na spektakularan način predstavio Čarls Dženkins. Kada su se prigušila svetla po završetku konferenciju u ’’Štark areni’’, reflektor je bacio svetlo na tribine dvorane. Na tribinama sa desne strane od prisutnih novinara, a levo od ostatka prvog tima reflektor je bacio svetlo na Čarlsa Dženkinsa koji je bio obučen u gostujuću garnituru za sezonu 2019/2020.
Istovremeno, prekoputa pojavio se Stratosu Perperoglu u alternativnom plavom dresu pod nazivom Royal. Prepoznatljivog dizajna i nešto drugačiji od tradicionalno crveno-belih dresova.
Ispred igrača na tribini ’’Štark arene’’ reflektori su obasjali Ognjena Dobrića. Tehnički sponzor kluba kompanija Nike i dizjanerski tim Crvene zvezde potrudili su se da ponude nešto sasvim drugačije i tako je nastao dres pod nazivom WINGS NIKE.
Nismo zaboravili ni font slova koji krasi sve garniture dresova. Crvena zvezda je jedna velika porodica, a svi verovatno veoma dobro znamo da SD Crvena zvezda ulazi u godinu veikog jubileja – 75 godina postojanja. Font na dresu je identičan onome na dresu naših fudbalera I to je jedan od načina na koji želimo da iskažemo zajedništvo sa ostalim klubovima u crveno-beloj porodici.
Svaki od četiri dresa asocira na mašinu, a Zvezdina mašina je krenula!