Gavrilović ” Srećan sam zbog igrača, velika pobeda”

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Žalgiris u Kaunasu, na jednom od najtežih “gostujućih” parketa I pokazali da imaju kvalitet da dođu do bodova I na gostujućim parketima. Ova pobeda dobija na značaju jer je izborena na kraju izuzetno teške serije od 4 utakmice u 6 dana, od koje su tri reševane u produžecima ili na jedan posed.

Ipak, crveno-beli su velikom željom, snažnom odbranom stigli do bodova koji mogu da se pokažu kao mnogo veći, od proste brojke.

Odmah nakon trijumfa na parketu u Kaunaus trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog važnog “brejka” I trećeg trijumfa u EL:

Odbrana je bila presudna, posle prve četvrtine smo shvatili da uvek moramo da se uzdamo u našu odbranu. Žalgiris je snažan ofanzivan tim, mi smo se stalno vraćali, preuzimali dobro u odbrani. Veoma sam srećan zbog ove pobede i igrača koji su izdržali sve ovo na kraju izuetno teške nedelje I serije utakmica. Žalgiris je tim koji vrlo dobro šutira za tri poena, ovoga puta je bio pritisak na njima. Rekao sam igračima da, ukoliko zadržimo ovakav nivo odbrane na šutu za tri poena, i ako budemo konstantno pritiskali možemo da se nadamo pobedi“, izjavio je trener crveno-belih Andrija Gavrilović.

Za igrača utakmice proglašen je Bili Beron:

Znali smo da će biti teško, posle Berlina , ovo je bila duga nedelja za nas, pobedili smo posle tri poraza. Sjajan osećaj, morali smo da izdržimo i budemo jaki do kraja. Imaju dobrog trenera, dobar tim, I ovo nam mnogo znači, ali moramo da nastavimo i pokušamo da napravimo seriju pobeda do kraja”, izjavio je Bili Beron.

Košarkaši Crvene zvezde mts se vraćaju u Beograd tek u petak uveče, a u ponedeljak od 18 časova dočekuju Mornar u okviru 8.kola ABA lige. U Evroligi crveno-beli dočekuju  Valensiju 28. Novembra u Beogradu.