Crvena zvezda mts dočekuje Mornar

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u ponedeljak od 18 časova ekipu Mornara iz Bara u utakmici koja će zatvoriti 8.kolo ABA lige jtd.

Crveno-beli su se vratili u petak uveče iz Kaunasa, već u subotu na popodnevnom treningu upoznali su se sa novim trenerom Draganom Šakotom, i počeli pripremu za vrlo važan meč, nakon serije od 4 utakmice u samo 6 dana.

Međutim, ritam se ne usporava, a novi trener Dragan Šakota moraće u hodu i uz ubrzani tempo da upozna ekipu. Na klupi će biti već u ponedeljak:

Ulazim odmah u takmičarski ritam, i to nije lako. Zato očekujem pomoć stručnog štaba kako bi mi sve bilo mnogo jasnije i kako bi se vrzo uklopio jer vremena nema. U ovakvim situacijama trudite se da utičete samo dobrim odlukama, i da na prvom mestu vidite šta se igralo, i šta treba da se implementira ili eventualno menja. Svi zajedno radićemo kao tim na klupi“ rekao je trener Crvene zvezde mts Dragan Šakota i izneo niz komplimenata na račun narednog protivnika:

Braća Pavićevići su izgradili klub Mornar koji je izašao svojim kvalitetom iz regiona, uradili su puno toga i napravili uspeh. Zbog toga ih izuzetno cenim. Uz to napravili su tim sa vrlo respektabilnim i dobrim igračima. Kada se uzme u obzir da timovi koji igraju Evroligu, po nepisanom pravili imaju pad u igri kada igraju ligaške utakmice, a već sam rekao koliko nam je ABA liga važna, onda nam je podrška navijača preko potrebna. Bio sam nekoliko godina u drugom ambijentu van Beograda, ali znam da svi u Evropi zavide Crvenoj zvezdi na podršci koju ima, i koju daju navijači kao pomoć svom timu. Imamo zajednički cilj, a to su pobede Crvene zvezde“ rekao je Šakota.

Ognjen Dobrić: „Očekuje nas utakmica sa Mornarom, ekipa koja igra brzu košarku, sa puno šuteva. Njihov stil se zna, i neće biti nikakvog opuštanja jer je ovaj tim po kvalitetu u vrhu regionalne košarke. Zato moramo da odigramo na prvom mestu dobru odbranu, jer smo videli i u Kaunasu da je to recept da se stvore dobri uslovi da stižete i do lakših poena i do pobeda. Imali smo vremena nako izuzetno teškog perioda od 6 dana i 4 utakmice, da se malo odorimo osvežimo i spremni dočeujemo ovaj meč“ rekao je Dobrić:

Utakmica Crvena zvezda mts – Mornar Bar igra se u ponedeljak od 18 časova u hali „Aleksandar Nikolić“, a prodaja ulaznica vrši se već od petka u svim poslovnicama Tickets.rs. Karte će se prodavati i na blagajnama dvorane u ponedeljak od 15 časova.