Šakota: Treba nam konstanta da bismo izgradili pobednički karakter

Utakmica 11. kola u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ ponudila je mnogo ljubiteljima košarke. Obe ekipe pokazale su veliku borbenost, viđeni su brojni preokreti, a odlučio je jedan šut onaj Lorenza Brauna u poslednjoj sekundi. Na kraju, Crvena zvezda mts je slavila rezultatom 76:73 ostvarivši na taj način četvrtu pobedu u Evroligi ove sezone.

O vrednoj pobedi govorio je trener Dragan Šakota:

’’Naravno da je važna i lepa pobeda. Bila je lepa utakmica za gledanje. za menej e posebno važno što smo tokom meča ispravljali određene stvari, na kraju smo došli u situaciju da pobedimo jednim šutem i to se dogodilo. Sad je važno da budemo konstantni koliko je to moguće, kako bismo kreirali pobednički karakter”, istakao je Šakota, a usledila su novinarska pitanja.

Da li je sve moglo da bude drugačije posle 11 razlike?

“Ne gledam to tako. Da li je to uobičajeno da se prekine utakmica pola sata, 45 minuta. Na osnovu čega ili kog iskustva da im dam savet u tom trenutku? Počelo je tako, krenula je utakmica, ali to se dešava stalno. Nisam video ništa neprirodno, oni su mnogo dobar tim. Njihovi igrači sa klupe su bolji od startera, napravili su uzastopne pobed i normalno je da su stigli razliku. razlike. Očekivali smo da meč ima ‘gore-dole’ momente. Bitno je reagovati kada padne rezultat, imali smo skraćenu rotaciju, neke igrače koji su imali veću minutažu…”, istakao je trener crveno-belih, a potom prokomentarisao poslednji napad:

’’Iskoristili smo zadnji napad. Uz dužno poštovanje prema svima, vidim uvek neku opasnost prema ekipama. Koliko se opustiš sve ekipe mogu da ti naprave problem. Ozbiljno smo shvatili prvu utakmicu koju sam vodio i zato je bio takav rezultat. Ovde ne treba puno pričati kad se igra Evroliga, znaš da moraš da igraš maksimalno’’, istkao je Šakota.