EL – Poraz od CSKA u Moskvi

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od CSKA rezultatom 100:74 (26:21,26:23,24:18,24:12) u utakmici 14.kola Evrolige.

Pred 6000 gledalaca u Megafon Areni u Moskvi najefikasniji igrač na utakmici bio je Majk Džejms sa 29 poena,dok su kod crveno-belih dvocifren  učinak imali Beron sa 14 i Davidovac sa 17 poena.

U prvom poluvremenu nošeni izvanrednom igrom Džejmsa košarkaši CSKA su brzo stigli do prednosti i na veliki odmor otišli sa prednošću od 8 poena (52:44 uz 22 poena Džejmsa).

U prvih 20 minuta crveno-beli su uspevali da ostanu u rezultatskom priključku zahvaljujući dobroj saradnji tandema Kuzmić-Čović. Treća deonica je donela još bolju igru crveno-belih. Zvezda je igrala gotovo izvrsno i favorizovani CSKA se nakon trojke Boriše Simanića našao u rezultatskom zaostatku – 55:56. Posle 25 minuta igre crveno-beli su vodili u Moskvi!

Ipak, promena sudijskog kriterijuma izbacila je iz ritma izabranike Dragana Šakote. Oslabljeni sastav crveno-belih zbog povreda Lorenza Brauna i Stratosa Perperoglua našao se na velikom ispitu, ali nažalost snaga rivala i sudijski kriterijum bili su nepremostiva prepreka.

Šampion Evrope je znao to da iskoristi i serijom 17-6 je završio treću deonicu. Strateg Crvene zvezde gospodin Šakota je u tim trenucima i isključen zbog dve tehničke greške i kontrola utakmice bila je u rukama favorita. Do kraja meča, Zvezda nije uspela da se vrati u ritam i CSKA je odneo i ubedljiviju pobedu nego što je stanje na terenu govorilo.

Ovo je bio deveti poraz košarkaša Crvene zvezde koji već u petak dočekuju Olimpijakos u utakmici 15.kola Evrolige u „Štark Areni“.

KK Crvea zvezda mts:
Kuzmić 7+7 sk, Čović 7+9as, Davidovac 17, Lazić 5, Faje 3, Beron 14, Dobrić 2, Gist 8,Dženkins 2, Simanić 7,Jovanović, Odžo 2.

Crveno-beli se vraćaju u Beograd iz Moskve u četvrtak uveče.