Šakota: “Imali smo odličan balans odbrane i napada”

Trener Crvene zvezde mts DraganŠakota, razumljivo bio je izuzetno zadovoljan igrom košarkaša Crvene zvezde u premijernom meču u 2020.godini i ubedljivom pobedom nad ekipom Bajerna.

Na konferenciji za medije u press centru „Štark Arene“ trener crveno-belih je rekao sledeće, iznoseći prve utiske nakon meča:

’’Želeli smo da pokažemo od početka da smo u dobrom trenutku. Pre svega igrali smo dobru odbranu, a po četvrtinama ako pogledamo i brojke to pokazuju. Imamo nove igrače u timu, imali smo s obzirom na sve okolnosti i nešto više vremena da ih uvedemo u naše akcije, a oni su uneli mnogo energije – Vladimir Štimac, Kevin Panter i Marko Jagodić Kuridža. Igrali smo dobro u kontinuitetu svih 40 minuta ovog puta, imali odličan balans između odbrane i napada. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu i čestitam mojim igračima na tome’ rekao je Šakota I na pitanje novinara, šta bi moglo da se popravi, i čime nije zadovoljan, rekao:

Ono što još uvek nije na velikom nivou je fluentnost, igra sa svim igračima i igra ispod koša iako sada imamo igrače za to. Težićemo totalnom balansu između igre u napadu i u odbrani da ne bismo zavisili isključivo od kontranapada i šuta za tri poena’’ rekao je između ostalog trener crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde naredni meč igra u ponedeljak od 17 časova protiv Krke u hali “Aleksandar Nikolić”, a u 18.kolu Evrolige, crveno-beli gostuju Asvelu u Lionu, pre dva vezana domaćinstva protiv Žalgirisa I Albe.