Saopštenje KK Crvena zvezda mts

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je dobio odluku disciplinskog sudije ABA lige Saše Palvičića Bekića, koja se bazira isključivo na zapisniku delegata neodigrane utakmice 13.kola ABA lige KK Budućnost VOLI – KK Crvena zvezda mts dana 30.12.2019.godine, Senada Beganovića.

U istoj odluci disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića (koja je uslovnog karaktera) jasno se navodi „ DA O REGISTRACIJI UTAKMICE NE ODLUČUJE DISCIPLINSKI SUDIJA ABA LIGE“ i da se odluka može primeniti  tek kada Predsedništvo ABA lige donese odluku po zahtevu KK Crvena zvezda oko odlaganja utakmice!

Ukoliko Predsedništvo ABA lige donese pozitivnu odluku o zahtevu KK Crvena zvezda mts i odloži utakmicu, odluka o kažnjavaju koja je uslovna, ne važi!

KK Crvena zvezda mts takođe naglašava da u odluci disciplinskog sudije postoje brojne kontradiktornosti poput one u kojoj se navodi da „prema izveštaju delegata, svim dopisima i predsedniku ABA lige Domagoju Čavloviću, liga nije donela nikakvu odluku od odlaganju utakmice“?

KK Crvena zvezda mts je jasno i glasno navela u svojim dopisima, prigovorima i dopunama da nije dobila nikakvu odluku ABA lige da utakmica u Podgorici MOŽE DA SE ODIGRA u  predviđenom terminu dana 30.12.2019.godine.

Takođe, KK Crvena zvezda mts skreće pažnju javnosti  da se u obrazloženju disciplinskog sudije jasno navodi „ da ova kazna ne egzistira u slučaju ukoliko Predsedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj“.

Takođe, ista vrhovna tela ABA lige imaju pravo da preinače i ostale uslovne kazne – novčanu kaznu i oduzimanja boda.

KK Crvena zvezda mts upozorava da je u ovom slučaju i počev od 28.12.2019. godine učinio sve što je u njegovoj moći i na sve moguće načine, da dobije pravovremeni odgovor od strane lige, kao i svih nadležnih bezbednosnih organa Republike Srbije oko odlaska i odigravanja utakmice u Podgorici. Podsećamo da je u pitanju bila VIŠA SILA i okolnosti koje nemaju veze sa sportom, niti je na njih mogao da utiče kao klub!

Pošto se disciplinski sudija ABA lige, osim što je doslovno tumačio izveštaj delegata, ogradio i prebacio odgovornost na Predsedništvo i novi menadžment ABA lige – očekujemo da Predsedništvo regionalnog takmičenja i svi organi u čijoj je to nadležnosti promene ovu odluku, budu mudri, pragmatični u situaciji koja celu ABA ligu i sve klubove stavljaju na veliki ispit i dovode u pitanje njenu budućnost, i na prvom mestu regularnost!

U slučaju da se oni koji treba da odluče o epilogu ove utakmice, kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebalo da bude odigrana utakmica u Podgorici, i kao merodavni potvrde ovu uslovnu odluku disciplinskog sudije – koji se ponavljamo, i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo – prestati da postoji!

KK Crvena zvezda mts je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci, jasno naveo na konferenciji za medije u ponedeljak. Događaji nakon toga samo su doneli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu. Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsedništva ABA lige ovim povodom, i odluku od odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo – označiće kraj ABA lige jtd!

KK Crvena zvezda mts