Crvena zvezda dočekala “svoje” kako dolikuje

Utakmica u ’’Štark areni’’ u kojoj su se sastali Crvena zvezda mts i Bajern Minhen imala je osim zvaničnog dela, koji se završio velikom pobedom crveno-belih i svoju svečarsku uvertiru.

To što klub radi poslednjih godina i kakav trag je ostavio, i ostavlja svojim utakmicama i osvojenim trofejima, uspesima, vidi se i po novoustnovljenoj tradiciji dočeka nekadašnjih trenera, igrača… koji su sa Crvenom zvezdom osvajali trofeje i beležili neke velike pobede i ugrađivali svoj deo u istoriju našeg kluba.

Tako su 2. januara klub i naši navijači srdačno dočekali bivšeg trenera Dejana Radonjića, kao i bivšeg kondicionog trenera Dragana Gačevića i prvotimce Demarkusa Nelsona i Matijasa Lesora.

KK Crvena zvezda mts ostvario je veoma vrednu pobedu na premijeri u 2020. godini. U 17. kolu Evrolige savladan je veoma ubedljivo Bajern Minhen rezultatom 93:63. Fenomenalna timska igra, izuzetna odbrana, i zvanično jedna od najboljih u Evroligi, potpomognuta fantastičnim ambijentom koji je napravilo skoro 17 hiljada navijača u ’’Štark areni’’ i veoma raznovrsna igra u napadu. To su bile odlike ove ubedljive pobede.

Sve to imalo je jednu lepu uvertiru, a to je bio doček crveno-belih, ljudi koji su ostavili veliki trag u ogromnim uspesima koji su obeležili modernu istoriju Crvene zvezde. Trener Bajern Minhena, a nekadašnji Crvene zvezde Dejan Radonjić stigao je u Beograd po prvi put u ulozi trenera protivničkog tima. Dočekan je poklonima – kravata sa inicijalima DR koju je pripremio naš partner Rancco i uramljena slika na kojoj važno mesto zauzimaju i statistički podaci koji podsećaju na učinjeno u toj saradnji – 326 utakmica, 239 pobeda i devet trofeja (tri ABA lige, tri Kupa Radivoja Koraća i tri titule prvaka Srbije).  Radonjiću, a i ostalim nekadašnjim članovima KK Crvena Zvezda poklone je uručio Nebojša Ilić.

Zvezdaši su uručivanje poklona od strane tim menadžera Nebojše Ilića dočekali ovacijama i gromkim aplauzom!

Klub nije zaboravio ni ostale članove Bajern Minhena koji su bili protagonisti velikih uspeha Crvene zvezde. Kondicionog trenera Dragana Gačevića, koji je bio član stručnog štaba Dejana Radonjića. Takođe, prigodne poklone dobio je i Demarkus Nelson koji je sa crveno-belima osvojio dva Kupa Radivoja Koraća i bio veoma zaslužan za veliki povratak crveno-belih u Evroligu. Aplauz i poklone zadužio je i Matijas Lesor koji je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu šampiona Srbije.

Crvena zvezda je pozdravila “svoje” I ono što sa ponosom ističemo kao klub, njih je puno i ovakvih svečanosti pred početak utakmice Evrolige je sve više, što pokazuje kakav posao Crvena zvezda pravi svih ovih godina u takmičenju koje je izuzetno kvalitetno. Sa druge strane,  nešto što je takođe sada već prepoznatljivo svima u svetu je ambijent i Zvezdini navijači. Puna “Štark Arena” i najbolja poseta u celom kolu po treći put ove sezone govori sama za sebe!

Hvala Zvezdaši, vidimo se u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ već za Badnji dan kada crveno-bele čeka važan meč protiv Krke.