Šakota – Nedostajalo nam je energije, jasno je i zašto

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota na konferenciji za medije posebno se osvrnuo na ritam odigravanja utakmica, koji je crveno-bele možda koštaododatne energije koja je izuzwetno važna u ovakvim utakmicama.

Trener crveno-belih čestitao je rivalu na pobedi:

Igrali su pametno, imali su energiju, koristili su ‘mismeč’ situacije, borili smo se koliko smo mogli, nedostajali su nam neki igrači… I dogodilo se nešto što smo mogli da predvidimo kada igramo daleko od nivoa na kojem smo odigrali neke ranije utakmice u Evroligi” rekao je Šakota I odgovorio na pitanje “šta je uzrokovalo seriju Žalgirisa 11-0?

Ući ću u temu koja nema veze sa tim. Pre svega, uopšte nije ispalo fer kod nas da igramo dve utakmice u dva dana, dok Žalgiris ima tri dana i Alba ima toliko. kad imamo dva dana ne možemo da napravimo trening. u toj situaciji smo ostali bez igrača… Ozbiljno smo shvatali utakmicu protiv Mege i bili su u ozbiljnoj prednosti, kao što će biti i Alba” rekao je Šakota I nastavio:

Možda je zato i pad koncentracije. Braun nije trenirao, bio je povređen, nama kod prve rotacije dosta pada kvalitet i oni to dobro čitaju, Jasikevičijus je to čitao dobro, vrhunski je trener i u tom prekidu su napravili veliku seriju koju je trebalo da napravimo faul, a nismo. slabo smo to ‘iščitali’, da li nas je povukao rezultat, misleći da je sve u redu… taj period je možda odlučio tok utakmice

Noviunari su konstatiovali da je u sredu uveče Crvena Zvezda imala dosta problema napadu*

“Ako kažete da je ovo jedna od lošijih utakmica, ja ću da kažem da će još da ih bude, jer su ovo ozbiljni protivnici, a mi smo bili ozbiljno oštećeni u pripremi. Oni su ovako igrali i protiv Reala i protiv ranijih protiivnika. Digli su formu za 50 odsto, a to nam je otežalo igru u napadu, očigledno je da Braun nije imao svežinu i to se videlo u prodorima, kad se povlačio, nije išao do kraja kako može, očigledno nije bio siguran u svoje noge. Juče je probao da trenira sa problemima… na neki način njegov kvalitet igre određuje u Evroligi kako ćemo da igramo. Bilo je tu puno detalja, nije to samo jedna stvar” rekao je trener crveno-belih koji je dodao na kraju da u nedostatku vremena za oporavak ekipa u četvrtak neće ni imati trening već oporavak I odmor kako bi se nekako suprotstavila ekiupi ALBE koja je sa druge strane tim sa najvećim brojem poseda I kontranapada u celoj Evroligi.