Loša Crvena zvezda poražena u Baru

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Baru od domaćeg Mornara rezultatom.71:64 (20:9,19:14,23:15,9:26).

U šestom porazu ove sezone, u slaboj utakmici crveno-belih, najefikasniji je bio Kevin Panter sa 22 poena.

Kako opisati utakmicu u kojoj su košarkaši Crvene zvezde već na poluvremenu imali dvocifreni zaostatak od čak 16 poena, a na kraju treće četvrtine od 24 ? Bez obzira na činjenicu da nije igrao Lorenzo Braun (virus), da je Davidovac bio rovit (članak) umorni crveno-beli (peta utakmica u 10 dana) su ponovo (sada več po nepisanom praviliu) ušli premekano u utakmicu i sa manjkom energije, bez rešenja u napadu, i to se videlo na semaforu već posle nekoliko minuta igre. Mornar je poveo 7-0, i praktično od tog trenutka, crveno-beli su bili u rezultatskom zaostatku, koji je varirao tokom poluvremena izmedju 10-16 poena.

Nakon 20 minuta igre šut spolja je bio izuzetno slab: 13-2 za tri poena uz čak 10 izgubljenih lopti i samo jednim igračem sa dvocifrenim učinkom Kevinom Panterom koji je ubacio 13 poena.

U drugom poluvremenu počelo je uz 4 vezana poena crveno-belih, ali nakon toga nastavilo se sa izuzetno lošom igrom košarkaša Crvene zvezde. Nakon polaganja Dobrića bilo je 51-36 za domačina,ali nakon toga gostujući tim je ponovo potpuno stao,nekoliko grešaka Gista koje su kažnjavali domaći igrači, a nakon trojke i dvojke Vajtheda i penala Šehovića, čak i nadoknadio minus iz Beograda od 23 poena?

Konačno, makar na mahove košarkaši Crvene zvezde odigrali su poslednju deonicu, otvorili je serijom 11-0 (koševi Davidovca, dve trojke Berona i dvojka Gista), a nakon trojke Pulena i dvojke Lukovića, napravili još jednu seriju od 9-0 sa tri trojke Berona i Branka Lazića.

Ipak, poslednja četvrtina koju je ekipa Crvene zvezde dobila rezultatom 25:9 bila je dovoljna tek da delimično popravi utisak iz prve tri četvrtine koju su crveno-beli odigrali izuzetno loše.

Na kraju konačnih 71:63, a u narednom kolu nakon pauze od 20 dana (pauza zbog kupa u Nišu i reprezentativni prozor).

KK Crvena zvezda se zahvaljuje na gostoprimstvu domačina u Baru, a meč je protekao u sportskoj atmosfer, Klub podseća da je ova utakmica od strane ABA lige proglašena utakmicom visokog rizika i da je regionalna liga ovoga puta konkretnim potezima i dopisima pred meč, učinila sve da se ova utakmica KK Crvena zvezda u Crnoj Gori odigra i preotekne u najboljem redu, za razliku od svih dešavanja koja su prethodila meču u Podgorici 30.12.2019. godine.

 

Dragan Šakota, trener Crvene zvezde MTS:

“Čestitam protivniku koji je u svakom pogledu bio bolji. Mi nismo uspjeli da uspostavimo igru kakvu želimo i kakvu možemo, i ispod koša i na periferiji. Naši problemi se ne tiču nikoga, to je činjenica, trebamo s tim da se borimo. Tako je to kad igraš Evroligu, ali sve se nekako događa u lošem momentu, evo, ovo je četvrta utakmica u sedam dana, očigledno nismo izdržali, protivnik je bio jako motivisan, dobro je odigrao i zaslužuje sve čestitke. Odigrali su jako dobro odbranu, a mi s obzirom da smo u zadnji čas ostali bez plejmejkera, jedinog kojeg imamo, nismo mogli da organizujemo napad kako hoćemo i došlo je do jedne konfuzije koja nas je koštala tog početnog rezultata i velike razlike koja je odredila i tok utakmice i neku psihologoju koju se dugo nismo riješili, tek nešto u drugom poluvremenu. Počeli smo jako dobro u drugom poluvremenu, sa četiri-pet uzastopnih odbrana, ali nismo to povezali sa dobrim napadom, tako da je razlika i u drugom poluvremenu ostala visoka. Mi smo ovdje došli sa željom i ambicijama da pobijedimo, utakmica nam je bila bitna, ali smo se mnogo istrošili dok smo došli do ovdje. To je jedno, a druga stvar je što se ništa bitno nije promijenilo, jer bismo samo bili bezbjedniji u nekoj borbi za treću poziciju. Sad ovako kako je – sa tri pobjede kući, odnosno u Beogradu, mi smo i teoretski na toj poziciji na kojoj bismo bili i da smo večeras dobili meč.“

Crvena zvezda: Panter 22, Kuzmić 0, Perperoglu, 0 Davidovac 3, Lazić 5, Beron 16, Dobrić 2, Gist 8, Jagodić-Kuridža 0, Dženkins 2, Simanić 0, Štimac 5; TrenerDragan Šakota

U 20.kolu Crvena zvezda dočekuje Cedevitu Olimpiju u hali „Aleksandar Nikolić“.