Jubilarni 10. put u organizaciji Crvene zvezde – ANGT ”Marko Ivković”

KK Crvena zvezda mts organizovaće 10. put kvalifikacioni Evroligin turnir za juniore. On će i ove godine nositi ime tragično preminulog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode.

Februar je mesec koji tradicionalno iz godine u godinu okuplja najtalentovanije juniore iz svih delova Evrope u Beogradu. U organizaciji KK Crvena zvezda mts, jubilarni 10. put održaće se juniorski kvalifikacioni turnir. I to nije nimalo slučajno, iz godine u godinu, ANGT ”Marko Ivković” podizao je lestvicu kvaliteta organizacije, a brojne pohvale iz krovne organizacije Evrolige, kao i fenomenalni utisci mladih košarkaša i trenera, najbolji su pokazatelj da je Crvena zvezda uvek radila vrhunski posao u organizacionom smislu.

A, ovaj turnir gotovo po pravilu bio je mesto uspeha crveno-belih juniora koji su iz Beograda dobijali vizu za Evroligin juniorski Fajnal ejt.

Jubilarni 10. turnir ANGT ”Marko Ivković” održaće se od 21.02. do 23.02.2020. godine. u ”FMP areni” u Železniku. Format je takav da su ekipe podeljene u dve grupe.

Grupu A pored domaćina Crvene zvezde čine –  Panatinaikos, Partizan Nis i Makabi iz Tel Aviva.

U grupi B smešeteni su juniori CFBB Pariz, Cedevita Olimpija, Mega Bemaks i Aseko Arka iz Poljske.

Po dve najbolje ekipe iz grupe A i grupe B plasiraće se u polufinale koje je na programu u subotu. Osvajač turnira obezbediće svoje mesto na Fajnal ejtu u Kelnu koji se igra u vreme održavanja Fajnal fora za četiri najbolje ekipe u Evroligi.

Ulaz u ”FMP arenu” je besplatan.

Program prvog dana turnira:

21.02.2020.
10.00h Crvena zvezda mts – Panatinaikos OPAP
12.00h Partizan NIS – Maccabi FOX
14.00h Cedevita Olimpija – CFFB Pariz
16.00h Asseco Arka Gdynia – Mega

KK Crvena zvezda mts će kao i svake godine u najavi ovog turnira organizovati konferenciju za medije kao i „sports conference“ (u formi okruglog stola) a teme će biti rad u sportskoj industriji koja je postala svojevrsna privredna grana, kao i aktuelni trenutak sportskog menadžmenta. Takođe, po prvi put ove godine biće organizovana i trenerska klinika, kao i klinika za sudije.

Osim besplatnog ulaza, TV Arena sport će medijski partner KK Crvena zvezda direktno preko svojih platformi i u direktnim TV prenosima pratiti mečeve iz FMP Arene tokom tri dana.

KK Crvena zvezda mts