Šakota – Lepa i zaslužena pobeda nad Makabijem!

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su veliku pobedu nad Makabijem 92:76 a nakon meča na konferenciji za medije trener crveno-belih Dragan Šakota bio je izuzetno zadovoljan predstavom košarkaša Crvene zvezde:

Čestitam igračima, zaslužili smo pobedu. Kontrolisali smo utakmicu gotovo 40 minuta, izuzev nekoliko završnih trenutaka kada je susret već bio rešen. Veoma sam zadovoljan izdanjem. Kakva je liga, a Evroliga je najjača ikada, jako je teško da imate ovakve utakmice gde možeš da kažeš da si sve vreme dominirao. Mi smo ih imali dve ove sezone – protiv Bajerna i večeras protiv Makabija. Jeste bilo duplo kolo, nikada ne znate ko u kakvom energetskom momentu dolazi, neke ekipe su dupli program koristile da naprave dobar rezultat, a mi smo napravili lepu pobedu nakon meča u Istanbulu. Imali smo dobru energetsku reakciju, kontrolisali igru i odneli zasluženu pobedu.

Usledilo je pitanje koliko je trener crveno-belih zadovoljan izdanjem Kalina Lukasa u pobedi nad Makabijem:“

Pričao sam o tome već – sve što nam da do kraja sezone, bićemo zadovoljni. Dugo nije bio u ritmu, što je nezgodno. Mi smo cele sezone u jakom ritmu, morali smo da napravimo određeni balans. Lukas je odigrao na zadovoljavajućem nivou, imao je 4 asistencije u prvom poluvremenu, neke asistencije su nažalost promakle nisu završene poenima, ali mi smo zadovoljni“.

Uz konstataciju da ga možda očekuje lakša hiruška intervencija posle koje će biti u punom pogonu, trener Dragan Šakota dodao je da svi ove sezone u izuzetno jakom izdanju Evrolige, mogu da žale za nekim pobedama tokom lige:

Ne postoji tim koji ove sezone ne priča o izgubljenim utakmicama i žali zbog nekih od njih. Da ne idemo na druge primere, ali evo Fener je izgubio večeras, Real se mučio, svi mogu za nečim da žale. Imali smo težak period kada smo praktično imali najlakši program. Da smo dodali tu još jednu ili dve pobede, opet bi bilo teško. Letos je možda postavljen cilj koji nije bio realan, a kada sam došao niko nije ni pričao o prolasku u TOP 8, jer smo bili u teškoj situaciji. Svaka pobeda u Evroligi je deo lepe istorije i treba da se pamti. A kada bismo imali šansu za prolaz dalje… Vidite da nema utakmice da se neko ne povredi. Marko se povredio kada je ušao u odličan ritam, Dženkins se još nije oporavio. To su sve neke stvari koje su nas udaljile od TOP 8… Povrede Kuridže i Davidovca došle su u nezgodnom momentu u tim utakmicama koje smo igrali kada smo imali šansu. Kada se završi liga i podvuče crte – rezultat je jedino merilo. Ne bežimo od toga da smo padali i da smo ustajali, ali tako je svima. Ova sezona će biti duboko analizirana, mislim da u analizu mora da uđe i Svetska zdravstvena organizacija jer ovakav ritam nije dobar za ovu decu“ rekao je Šakota.

Perperoglu? Da li je sreman i kada će biti? Usledilo je pitanje o igraču koji svojim iskustvom i kvalitetom treba i može da pomogne crveno-belima:

On jeste važan, ali on je dva meseca samo ove sezone bio van terena, pa još dva pred kraj sezone. On nije fizički na 100 odsto i nemoguće je da bude na maksimumu, treba uzeti u obzir da je i u određenim godinama. Treba da iskoristimo neku svežinu u plej-ofu.

Lazić nije bio pravi u poslednje vreme?

Mogu da pričam o njemu samo od trenutka kada sam došao, mnogi mi pričaju da on nije igrao u pravom ritmu dugo. Žao mi je što nemamo situacije da ga koristimo malo više u napadu, jer svojim zalaganjem i energijom to zaslužuje. Ono što on nama daje je nezamenjivo i voleo bih da imam više takvih igrača“ rekao je Šakota i zahvalio se navijačima Crvene zvezde i svima koji su pružili podršku crveno-belima u petak uveče, ali i tokom cele sezone koja se nastavlja u ponedeljak utakmicom 21.kola ABA lige protiv FMP-a u Železniku.