Retro dres – sećanje na slavne dane naše prošlosti

KK Crvena zvezda mts ostvario je ubedljivu rođendansku pobedu protiv Makabija. Ideja menadžmenta kluba koja je naišla na oduševljenje svih Zvezdaša bilo je da crveno-beli u ovoj utakmici nastupe u dresovima koji su svojevrsna replika dresova koje je nosila zlatna generacija koja je osvojila prvi evropski klupski trofej na ovim prostorima.

Košarkaška sekcija SD Crvena zvezda je za 75 godina osvojila  20 državnih titula, devet nacionalnih Kupova, četiri ABA lige, Superkup ABA lige i jedan trofej koji se izdvaja – Kup Pobednika kupova 1974. godine. Uspeh te generacije je bio veličanstven iz mnogo razloga, ali ono što se izdvaja je to da je to bio prvi klupski evropski trofej na ovim prostorima.

Crvena zvezda je tada zasjala kao nikada pre. U finalu je savladan Spartak Brno rezultatom 86-75. Evropski trofej je stigao na Mali Kalemegdan, a menadžment KK Crvena zvezda mts pobrinuo se da na ovoj jedinstvenoj rođendanskoj žurci još jednom oda priznanje zlatnoj generaciji. Na  utakmici između Crvene zvezde mts i Makabija crveno-beli su nastupali u specijalno dizajniranim retro dresovima koji aludiraju na one koje je je nosila generacija 1974/1975. To ne bi bilo moguće bez velike pomoći klupskih partnera kompanija MTS i IDEA.

Da ova veoma interesantna priča bude u potpunjena potrudili su se prvotimci Crvene zvezde mts. Izgledalo je kao da su ovi dresovi bili podstrek više jer su sa ogromnom motivacijom pristupili utakmici protiv Makabija. Rezultat, čak i ubedljiva pobeda, nije izostao. Četvrtoplasirani tim Evrolige izašao je iz ‘’Štark arene’’ pognute glave, a nisu imali praktično nikakve šanse protiv raspucanih crveno-belih. Rezultat na semaforu nije slagao – 92:76! Legendarni dres kakav su nosile veliki igrači, a mnogi od njih su bili prisutni i na utakmici protiv Makabija, danas su poneli neki novi heroji nekih novih generacija Zvezdaša. Svesni da i oni mogu da postanu deo bogate istorije SD Crvena zvezda.

Specijalno dizjaneirani dresovi nalaze se u ograničenom kontigentu u prodaji. Kupovina je moguća u zvaničnoj prodavnici KK Crvena zvezda mts koja se nalazi u hali ”Aleksandar Nikolić”, između službenog ulaza i ulaza na C tribinu.

Posebno atraktivno je to da se po prvi put nalaze u prodaji dresovi sa prezimenima legendi. Stariji Zvezdaši sada mogu u svojoj crveno-beloj kolekciji da pridodaju ove dresove sa prezimenima nekih od najvećih klupskih legendi kao što su Nebojša Ilić, Moka Slavnić, Slobodan Janković… Cena dresa je 7.500 dinara.

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1235950059444989952

Ponosni smo na našu istoriju, a gledamo napred  jer je pred nama još mnogo izazova. Samo zajedno možemo da pišemo istoriju!