Štimac: Sada moramo svi kao tim zajedno, jer je to jedini način”

Većina Košarkaša Crvene zvezde mts nakon proglašenja vanrednog stanja nadležnih organa na teritoriji Republike izazvanog pandemijom virusa COVID 19, nalazi se u svojim domovima sa svojim porodicama.

Situacija koja je paralisala ceo svet i virus koji odnosi na hiljade žrtava, paralisao je celokupan sport. Odlukom kluba sve aktivnosti KK Crvena zvezda mts obustavljene su do daljeg i dolaska nekih boljih vremena, sada je prioritet svih ostanak u domovima i očuvanje ljudskih života.

Svi stranci, izuzev Majkla Odža, otputovali su svojim kućama, domaći igrači su u Republici Srbiji. Centar Vladimir Štimac u ovim danima radi praktično sve što i ostali našu sugrađani u zemljaci:

U ovoj izuzetno lošoj situaciji, pronašao sam i nešto dobro, a to je da provedem više vremena sa decom i porodicom. Zajedno smo svi na okupu, kod kuće smo i pružam im maksimalnu pažnju u želji da nadoknadim propušteno vreme na brojnim treninzima, utakmicama i putovanjima. Imam i kućnih poslova za koje nije bilo vremena, bavim se i kućnim ljubimcima koje izvodim koliko je to moguće I koliko naše dvorište to dozvoljava. Sve nam je svedeno na dvorište i kuću jer pokušavam da ostanem maksimalno disciplinovan pre svega zbog dece. Na neki način prija što sam kod kuće sa najbližima sa porodicom, ali bih voleo verujem kao I svi da sve ovo što pre prođe i da se svi vratimo normalnom životu

Virusom Korona je pogođen ceo svet. Sve pore društva, stalo je bukvalno sve, a ovu situaciju koja je izuzetno teška, niko nije video “iza ugla”:

Zatekla nas je situacija. Limitirani smo jer ne možemo da koristimo ni hale ni teretane jer su to zapravo najrzičnija mesta. Pokušaću u narednim danima da u kući postavim nekoliko sprava za vežbanje i daću sve od sebe da ostanem u formi. To je moja preporuka i drugim ljudima, onima koji su u mogućnosti, da se koliko je to moguće fizički aktiviraju jer pod jedan svi moramo da se pridržavamo instrukcija koje smo dobili kako bi sačuvali zdravlje svih nas!”

Poruka za kraj centra Crvene zvezde je bila jednostavna I vrlo jasna:

Preporučio bih svima, zamolio bih sve da ostanu kod kuće jer je to očigledno jedini način da sačuvamo naše najvoljenije, a pogotovo naše najstarije, zapravo kada pogledate, sve nas! Pokušajte da i ovoj situaciji izvučete nešto dobro za sebe i ljude oko sebe. Istovremeno, velika zahvalnost lekarima, medicinskim osobljima, sestrama, ljudima koji rade u radnjama, prodavnicama, komunalnim službama, svima koji su izloženi, koji rade danonoćno kako bi naša zemlja mogla da funkcioniše. Hvala im od srca”poručio je košarkaš crveno-belih.

https://www.instagram.com/p/B-EqpROpLxn/?igshid=1bwfu4ooav68t