Lendri Nnoko novi centar Crvene zvezde mts!

Kamerunski centar Lendri Nnoko prvo je pojačanje KK Crvena zvezda mts za novu sezonu!

Bivši centar novog šampiona Nemačke Albe iz Berlina je rođen 9.aprila 1994. godine u glavnom gradu Kameruna Jaundeu.

Visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Prve ozbiljne košarkaške korake pravio je u SAD, kroz srednju školu „Monteverde“ na Floridi, kasnije i na čuvenom koledžu „Klemson“.

Nakon epizode u Sjedinjenim Državama, Nnoko je gradio svoju karijeru u Evropi, igrajući za ekipe Pezara, turske Sakarije,a poslednje dve sezone sa velikim uspehom nastupao je u Berlinu za ekipu ALBE sa kojom je nastupao u Evroligi i osvojio i titulu prvaka Nemačke. U Evroligi je na 28 utakmica imao prosek od 8.7 poena i skoro 6 skokova, a na 4 utakmice imao je dabl-dabl učinak sa dvocifrenim učinkom u broju poena i skokova.

Takođe, tokom sezone 2017-2018 Nnoko je bio član Detroit Pistonsa, a kroz nastupe u razvojnom timu „Grand Rapids Drive“  izborio se i za prestižnu titulu najboljeg defanzivca „G lige“!

Radi se o velikom borcu, izuzetno snažnom košarkašu i timskom igraču, koji će Crvenoj zvezdi doneti veliku energiju, mnogo skokova i čvrstinu pod košem. Veliko zadovoljstvo predstavlja i činjenica da je Nnoko pored nekoliko većih i finansijski izdašnijih ponuda evroligaških klubova – izabrao Crvenu zvezdu u kojoj je video pravo mesto i sredinu da nastavi da napreduje kao igrač!

Lendri – dobro došao u Crvenu zvezdu!

KK Crvena zvezda mts nastavlja sa aktivnostima u prelaznom roku i o daljim koracima pravovremeno će izveštavati javnost isključivo na svojim zvaničnim platformama.

KK Crvena zvezda mts