Veliko digital dostignuće Crvene zvezde: 100 hiljada pratilaca na tviteru!

Menadžment KK Crvena zvezda mts napravio je u prethodnim godinama mnogo sitnih i krupnih koraka u reorganizaciji u skladu sa potrebama modernog vremena, ali i u skladu sa standardima Evrolige. Jedan od segmenata je svakako polje marketinga, a jedan od prioriteta je bio digital marketing.

Polazna tačka 2011. godine bila je Facebook stranica koja je brojala 11.000 pratilaca, a bilo je neophodno pokrenuti Twitter profil i Youtube kanal koje Crvena zvezda u tom trenutku nije imala. Tri godine kasnije pokrenut je i zvanični Instagram profil. Osim tih platformi klub je pokrenuo i LinkedIn profil čime su pokrivene sve ciljne grupe i omogućena komunikacija sa navijačkom bazom koja je ogromna u Srbiji, ali i širom dijaspore.

Danas klub ima čak 450.000 pratilaca na Facebook-u, 175.000 na Instagramu i više od 30.000 na Jutubu. Od nedavno KK Crvena zvezda mts može da se podiči da ima 100.000 pratilaca na Twitter platformi!

To je brojka kojom ne može da se podiči puno ekipa u Evropi i nijedna u regionu! Crvena zvezda je broj 1 gledajući Srbiju, region i na sedmom mestu u Evropi iza velikana sa ogromnom navijačkom bazom kao što su Real Madrid, Barselona, Fenerbahče, CSKA, Anadolu Efes i Valensija.

Ukoliko gledamo broj interakcija u poslednjih šest meseci Crvena zvezda je u najboljih pet u Evropi kada su u pitanju košarkaški klubovi, a gledajući sve sportske klubove regiona tik iza najuspešnijeg fudbalskog kluba – Crvene zvezde.

Sve ove brojke su za ponos, a bile su veoma bitan faktor u žestokoj evroligaškoj konkurenciji kada se odlučivalo o najboljoj makreting strategiji za sezonu 2019/2020. Podsećamo, strategija ’’Together we stand, together we can’’ osvojila je srebro u izboru Evrolige.

KK Crvena zvezda mts se zahvaljuje svojim navijačima što aktivno učestvuju u svakdonevnom životu kluba. Današnje vreme poziva nas na oprez, ali i na slogu i zajedništvo. Crvena zvezda je jedna velika porodica, u dvorani, na terenu, ali i na društvenim mrežama.

Zvezdaši, hvala! Nastavite da pratite i bodrite Crvenu zvezdu!

https://www.instagram.com/p/CDuISlfpPPD/?utm_source=ig_web_copy_link