Crvena zvezda mts i Specijalna Olimpijada nastavljaju uspešnu saradnju!

KK Crvena zvezda mts i Specijalna Olimpijada Srbije nastavljaju svoju dugogodišnju, i više nego uspešnu saradnju!

Misija našeg kluba  da se podigne svest o društvenoj odgovornosti i u zajednicu integrišu oni koji su, potpuno nepravedno, ali nažalost često na margini društva se time nastavlja.

Naš klub koji je predvodnik društveno-odgovornog ponašanja i delovanja u društvu, nastaviće sa svojim radom sa ciljem da podigne svest o ljudima koji kvalitetima zaslužuju mnogo bolji status od onog koji dobijaju.

KK Crvena zvezda mts u saradnji sa našim višegodišnjim partnerom Specijalnom Olimpijadom Srbije prethodnih sezona uz učešće brojnih igrača i članova kluba, trenera i članova mlađih selekcija i KKŽ Crvena zvezda, ali i kroz zajedničke treninge, utakmice i radionice,  koristila je, i koristiće i ubuduće snagu svog brenda, kluba  i košarke  kako bi načinili još jedan bitan korak ka integrisanju u zajednicu članova SO Srbije.

KK Crvena zvezda mts sa ponosom podseća da je višegodišnji učesnik ONE Team akcija EL i projekata KK Crvena zvezda koji su se realizovali pod nazivom: IDEA Play 4 Glory, IDEA Finish Line, Learning2Play, Real Champions– košarkaška liga u kolicima, Play, run and have fun…. Godinama smo sa velikim uspehom organizovali i utakmice Evrolige “One Team” koje su bile posvećena upravo podizanju svesti i boljem položaju osoba sa posebnim potrebama.

Nakon brojnih prvotimaca, bivših asova, projekata u kojima su učestvovali i predstavnici svih klubova Evrolige i Evrokupa, nastavljamo dalje na obostrano zadovoljstvo:

Zahvaljujemo se košarkaškom klubu Crvena zvezda što je i ove godine odlučio da Specijalna Olimpijada Srbije bude deo njihovog projekta, ovo je sedma godina za redom da smo prijatelji s Crvenom zvezdom i nadamo se da ćemo i sledećem periodu nastaviti da pokazujemo koliko je važna naša saradnja i koliko je važno da u ovim prijektima učestvuju sportski klubovi koji imaju odličan imidž i veliki uticaj na naše društvo. Prevashodno je veliko zadovoljstvo našim sportistima da budu deo ovakvih projekata, njima to zaista puno znači, i radi njihove socijalizacije, a posebno im znači da košarkaši Crvene zvezde imaju takav odnos prema jednoj ovako rizičnoj populaciji kao što su osobe s posebnim potrebama“, rekao je Aleksandar Stanojević direktor Specijalne Olimpijade Srbije.

Filip Sunturlić direktor KK Crvena zvezda mts:

Rad i saradnja sa Specijalnom Olimpijadom je veliko zadovoljstvo za nas. Još više činjenica da  smo tokom višegodišnje saradnje postigli rezultate koji se na prvom mestu vide u prihvatanju osoba sa posebnim potrebama, koje su sastavni deo našeg društva. Tokom godina smo pojačavali važnost ove teme i kroz naše prvotimce – ambasadore, trenere, radionice, utakmice, tesnu saradnju sa Evroligom, kojoj je ovaj projekat od integralne važnosti za inkluziju osoba sa posebnim potrebama. Kao društveno odgovoran klub, koji je na mnogim poljima broj jedan, još davne 2013.godine bili smo pioniri u ovakvim projektima i za ovih 7 godina uradili smo puno toga. Uvek ima prostora za napredak, i uvek može još bolje, a saradnja sa Specijalnom Olimpijadom Srbije donela je mnogo toga dobrog i deci, Crvenoj zvezdi i na prvom mestu društvu i sredini u kojoj živimo i radimo. Zato je potpuno logično da nastavljamo dalje…”

O planovima i narednim akcijama KK Crvena zvezda mts i Specijalne Olimpijade, kao i ko će biti ambasadori crveno-belih naredne sezone, klub će se oglasiti u narednom periodu.