Krka gost Crvene zvezde mts (ponedeljak 18h)

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak dočekuju ekipu Krke iz Novog Mesta u utakmici 5.kola ABA lige jtd.

Meč se bez prisustva publike zbog pandemije virusa Covid-19 i uz poštovanje svih zdravstvenih protokola igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ od 18 časova.

Pred ovaj meč, i nakon povratka iz Moskve trener Saša Obradović kaže da zeleni iz Novog Mesta zaslužuju maksimalan oprez pred seriju izuzetno teških utakmica crveno-belih u narednom periodu:

Krka igra promenljivo ali zna da bude nezgodan protivnik, imaju prilično raznolike igrače koji pokrivaju nekoliko pozicija , sklop su mladosti i velikog iskustva u plejmajkeru Stipcevicu , mogu svakog da iznenade i treba shvatiti utakmicu vrlo ozbiljno . Trebamo do odigrano dobru utakmicu jer smo sada, u ovom trenutku sezone u procesu uugravanja zbog nove hemije u timu ali i pobeda je imperativ“ rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić: „Dobro poznajemo ekipu Krke, tim koji ima nekoliko vrlo iskusnih igrača u svom sastavu, počev od Roka Stipčevića koji je sezonu otvorio dobro. Nema unapred upisanih bodova, nema lake utakmice, zato je recept jasan, maksimalan respekt i poštovanje za ekipu koja nam dolazi u goste, i uz čvrstu odbranu i pridržavanje dogovora i zahteva trenera, želimo da osvojimo nove bodove i spremimo se za izuzetno težak period pred nama“.

Nakon meča sa Krkom, crveno-beli putuju u Minhen gde ih očekuje meč sa Bajernom.