Loša završnica koštala crveno-bele poraza u Minhenu

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u meču 7.kola Evrolige od Bajerna 74:59.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts koja je igrala meč u praznom “Audi domu” u Minhenu bio je O Brajant sa 17 poena, ali je porazu kumovalo izuzetno loše šutersko veče Džodana Lojda koji je meč završio sa 9 poena i uz šut 2/14..

Početak utakmice nije nagoveštavao zavrpnicu kakva je viđena, doneo je izjednačenu igru sa obe strane, crveno-beli su poveli 10-9 a onda smo videli rezultatsku klackalicu uz dosta promašaja u finišu, pa je prvi period završen rezultatom 18-14 za domaćina. Boldvin, Hol i O Brajant bili su najefikasniji sa po 6 poena u prvom periodu.

U istom ritmu nastavilo se praktično i u drugoj deonici, uz tvrdu igru i jake odbrane, u kojoj su crveno-beli našli nešto bolji napadački ritam i poveli sa 3 poena prednosti u finišu (31:28). Međutim, uz nekoliko grešaka i tehničku Lazića, domaćin je napravio seriju 5-0 pa se na veliki odmor otišlo sa 33:31 za Bajern.

Nastavak je doneo isti ritam, tvrdu igru u kojoj se vodilo dosta računa o odbrani, i dve mini serije. Nakon 46:42 za crveno-bele, odgovorio je domaćin serijom 7-0 i ponovo stekao prednost od nekoliko poena.

Tu prednost domaćin je čuvao do samog finiša, i pored dosta promašaja igrača Bajerna, crveno-beli nisu znali da iskoriste šansu koja im se ukazivala u tim trenucima, pa je domaćin novom serijom od 11-0 pri rezultatu 63:59 osigurao pobedu, a crveno-beli doživeli 4. poraz.

KK Crvena zvezda mts:  O Brajant 17, Ročesti, Hol 8, Volden 12 , Lojd 9 , Davidovac , Lazić , Rit , Dobrić ,  Jagodić Kuridža 7, Kuzmić , Teri 6.

Trener Saša Obradović:
Kao prvo, čestitam Bajernu, zaslužili su da pobede. Nažalost, imali smo svoje šanse, ali kao u mnogim utakmicama Evrolige, morate da bude pametniji. Protiv Himkija smo ispustili utakmicu, protiv Žalgirisa da li je bio faul ili ne… Čak i sada smo izgubili ‘momentum’ u tom trenutku. U poslednjoj četvrtini nismo igrali precizno u napadu, a sa druge strane u odbrani nismo koristili faulove pre bonusa. Iskusan tim kao Bajern učini da ta razlika u iskustvu bude vidljiva. Kada moraju da pogode oni ne šutiraju spolja, već idu na liniju penala, ulaze u reket, nalaze slobodne igrače u tim pozicijama. Ovo je proces učenja i ljudi moraju da se naviknu na drugačiji nivo košarke.Tri faula pre bonusa u poslednjoj četvrtini nismo dobro iskoristili i uz to su odlučile naše odluke u napadu. Iako smo se dobro pripremili za napad, nismo to poštovali. Pripremili smo njihova preuzimanja, ali nismo se adaptirali. Šutirali smo brzopleto, to je Bajernu omogućavalo da trči u kontre i da preuzme kontrolu. Bilo je teško vratiti se iz te situacije” rekao je trener crveno-belih na konferenciji nakon utakmice.

U zaostaloj utakmici Evrolige, ekipa Crvene zvezde mts gostuje u Lionu ekipi ASVEL-a, dok crveno-bele pre toga očekuje i težak put autobusom iz Minhena do severa Slovenije, gde ih u nedelju očekuje meč 6.kola ABA lige sa Primorskom iz Kopra.