Za kraj paklenog novembra – Anadolu EFES

Košarkaši Crvene zvezde mts završavaju izuzetno napornu i tešku seriju utakmica duelom sa jednom od najjačih evroligaških ekipa, Anadolu EFES-om.
Meč sa turskim timom igra se u četvrtak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ bez prisustva publike zbog pandemije Covid-19.

Ovo će biti deveti duel dva tima u Evroligi, gost iz Turske koji i ove sezone ima izuzetno respektabilan sastav vodi sa 6-2, a obe pobede crveno-beli su izvojevali u Beogradu.
Poslednji duel dve ekipe pre pandemije odigran je 31.januara ove godine a Anadolu EFES slavio je u Beogradu 85:78.

Crveno-beli su od 6.novembra odigrali 8 utakmica i prešli hiljade i hiljade kilometara, ostvarili su dve velike pobede u Lionu i Milanu, i bili maksimalni u ABA ligi tokom tog perioda.

Trener Saša Obradović: „Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Evroligi, pravljena za najviše ciljeve i domete. Čak i sa problemima o kojima se govori, to je izuzetno respektabilan sastav koji ima ogroman kvalitet na svim pozicijama. Naš cilj je da pokušamo da nametnemo naš ritam, igramo našu igru i pokušamo da ih napadnemo. Važno mi je što uvek ističem, da pokažemo dobro lice, pokazali smo da sa svima možemo da igramo i da imamo kvalitet. Nadam se i da ćemo pronaći tu dodatnu energiju koja će nam biti izuzetno važna, jer će nam ovo biti 9. utakmica u periodu od samo 20 dana, što je ogromno opterećenje za ekipu“ rekao je trener crveno-belih.

Dejan Davidovac imao je važnu ulogu u nekoliko prethodnih teških utakmica, a slično iskušenje očekuje i u četvrtak uveče:

Očekuje nas teška utakmica i ekipa koja nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su dominirali. Ove godine nisu startovali prema planu, imaju već 4 poraza, ali zna se šta im je cilj, šta mogu i kakav kvalitet poseduju. Imaju nekoliko povređenih igrača, ali i bez njih to je vrlo jaka ekipa koju predvode Šejn Larkin. Moerman, Simon, Anderson…ne znate odakle preti veća opasnost. Naše je da se dobro pripremimo za ovaj meč, nismo imali mnogo prostora, otežavajuća okolnost je i da smo se mnogo potrošili u prethodne dve i po nedelje, ali odigraćemo čvrsto i želimo da ovaj izuzetno težak period koji je iza nas završimo na najbolji mogući način“ rekao je Davidovac.

Trener Saša Obradović za ovaj meč neće moći da računa na reprezentativce Simanića i Radanova, Hol je pod znakom pitanja zbog povrede koju je zadobio u ponedeljak, dok će se Marko Simonović priključiti reprezentaciji u petak nakon utakmice sa Anadolu EFES-om.

Pred ovaj meč Crvena zvezda ima skor 4-6, dok je Anadolu EFES odigrao meč manje i ima skor 5-4.