Preminuo Milorad “Mića” Belić

KK Crvena  zvezda mts obaveštava javnost da je dana 27.11.2020.godine u Beogradu u 80.godini života preminuo nekadašnji košarkaš  i funkcioner našeg kluba Milorad „Mića“ Belić.

Mića Belić je nosio dres našeg kluba u periodu od 1958-1962. Godine i u tom periodu 78 puta je nastupao za crveno-bele i ubacio 187 poena.

Nakon toga je igrao košarku u Francuskoj u Višiju i paralelno završavao studije prava. Osim na terenu kao igrač u generaciji Crvene zvezde sa Vladimirom Cvetkovićem, Vladislavom “Laletom” Lučićem, Adlerom, Vićentićem… Belić je kao veliki Zvezdaš pomagao klubu i kao ugledni pravnik, i to u najtežim trenucima za naš klub. Ostaće upamćen kao veliki Zvezdaš, spreman da pomogne svom klubu u svakoj prilici i nevolji.

Mića Belić je rođen u Beogradu 12.11.1940.godine. Maturirao je 1958.godine u Prvoj beogradskoj gimnaziji i iste godine upisao Pravni fakultet u Beogradu, gde je diplomirao 1962. godine.

Paralelno sa studijama prava igrao je košarku i nosio dres svog voljenog kluba Crvene zvezde. Nakon odlaska u Francusku (Viši) vraća se u Jugoslaviju 1964.godine, a advokaturom se bavio od 1968.godine u kojoj je bio svetski priznat u oblasti arbitraže.

Svoje znanje na tom polju vrlo često je koristio da pomogne svojoj Crvenoj zvezdi u kojoj je jednom periodu bio i aktivan kao član uprave kada je u teškim trenucima za naš klub mesto predsednika kluba preuzeo Vladislav Lale Lučić.

Dokle god je mogao, i prilike dozvoljavale, Mića Belić je dolazio da prati Crvenu zvezdu i radovao se svim njenim uspesima.

Smrću Miće Belića KK Crvena zvezda izgubila je čoveka koji joj je do poslednjeg dana bio istinski odan i koji se na sve načine upisao u bogatu istoriju našeg kluba.

Vreme i mesto sahrane Milorada Miće Belića biće objavljeno naknadno.

Neka mu je večna slava i hvala!

KK Crvena zvezda