Crvena zvezda ispustila Makabi u Tel Avivu

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Tel Avivu od Makabija rezultatom 81:76 (23:20,18:18,15:17,25:20)

Utakmica je bez prisustva publike odigrana u dvorani „Menora Mivtačim“ u Tel Avivu, a najefikasniji kod crveno-belih bio je  Džordan Lojd sa 24 poena.

Meč u Izraelu imao je nekoliko uspona i padova za ekipu Crvene zvezde koja je na kraju pri vođstvu 70:69 u 36.minutu nakon povratka iz deficita u koji je ušla početkom treće deonice (39:52), dozvolila domaćinu seriju od 6-0 koja je na kraju i rešila pitanje pobednika.

Crveno-beli su odlično otvorili meč, poveli sa 16:9,a onda do kraja deonice dozvolili rivalu da se vrati i povede na kraju četvrtine 23-20. U drugoj četvrtini igralo se prilično tvrdo, Makabi je predvođen Vilbekinom, Hanterom i Džonsom imao prednost u rasponu od 5-7 poena, ali je u završnici Davidovac vešto iznuđivao faulove i pogađao sa penala, Rit je ubacio trojku pa se na veliki odmor otišlo sa 41:38 za domaćina.

Međutim, vrlo loše otvaranje treće deonice u kojoj crveno-beli nisu mogli da pogodi praktično ništa (otvorene šuteve za tri pormašivali Ročesti, Lojd, O Brajant, Volden…) omogulo je domaćinu da napravi seriju od 11-1 i povede sa velikih +13.
Činilo se u tim trenucima da su košarkaši Crvene zvezde „ispustili“ utakmicu ali se se korak po korak vraćali u meč na krilima Lojda i O Brajanta, i stigli prvo do izjednačenja 62-62,a  onda i poveli 66:64. Koš za koš igralo se do več opisanog trenutka u kome je pomalo nesrećno Džoni O Brajant ostao bez patike, a situaciju 5 na 4 iskoristio je Ilajdža Brajant i pogodio trojku za 75:70.

Trener Saša Obradović: “Čestitke Makabiju zaslužili su pobedu,imali smo našu šansu, ali nam je nedostajalo koncentracije na kraju utakmice.U odbrani, dozvolili smo im neke ofanzivne skokove i otvorene šuteve.U napadu, nismo imali prava rešenja kada su oklevali i kada smo vodili jedan poen.Velika šteta jer smo imali veliku šansu,ali ponavljam, nedostajalo nam je koncentracije u ključnim momentima” rekao je trener crveno-belih na konferenciji za medije nakon utakmice.

Crveno-beli se u petak u popodnevnim časovima vraćaju za Beograd, i odmah počinju pripreme za derbi meč 9. Kola ABA lige protiv podgoričke Budućnosti. U Evroligi nakon velikog broja gostovanja, naš tim sada očekuju tri vezane utakmice kod kuće protiv Olimpijakosa, ALBE i Valensije. Prva protiv ekipe iz Pireja na programu je narednog četvrtka.

KK Crvena zvezda mts: Ročesti 4, O Brajant 11+7sk, Volden 2, Lojd 24, Davidovac 14, Lazić, Dobrić 4, Simonović, Jagodić Kuridža 6+5sk , Rit 3, Teri 2, Kuzmić 3,