Tesan poraz u derbiju kola

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od Budućnosti sa 67:65 u okviru 9. kola ABA lige.

ABA liga, 9. kolo:
Crvena zvezda – Budućnost 65:67 (20:17, 19:27, 16:12, 10:11). Utakmica je odigrana bez prisustva navijača uz poštovanje svih protokola zbog pandemie virusa Covid-19.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Dejan Davidovac sa 13 poena i 10 skokova. Tejlor Ročesti je ubacio 11, a Džordan Lojd 10 poena.

Crveno-beli su tako doživeli prvi poraz u regionalnom takmičenju, ali sui  dalje prvi na tabeli sa skorom 8-1.

Najefikasniji kod pobedničke ekipe bio je Nikola Ivanović sa 20 poena. I sve ih je ubacio u prvom poluvremenu koje je završeno prednošću gostiju 44-39.Crveno-beli su do druge polovine poluvremena vodili 33:27, a onda dozvolili gostima seriju od 17-4.

U drugom poluvremenu viđena je očekivano velika borba, crveno-beli su snažnijom odbranom uhvatili priključak ali su u neizvesnoj završnici ostali bez bodova.

Crvena zvezda: Ročesti 11, O’Brajant 4, Hol 3, Volden 7, Lojd 10, Davidovac 13, Lazić 0, Dobrić 5, Simonović 0, Jagodić-Kuridža 7, Kuzmić 1, Teri 4.

Budućnost: Kobs 11, Ivanović 20, Edžim 10.

Trener KK Crvena zvezda mts Saša Obradović: “Zaslužena pobeda gostiju. Možda negde malo čudni kriterijumi, ali ne treba se sada obazirati mnogo na suđenje. Glavni problem je kod nas, već treću utakmicu praktično igramo bez pleja, teško je organizovati igru, teško je u nekim situacijama i naći prava rešenja na terenu. Imali smo problema u prvom poluvremenu sa Ivanovićem koji je dao 20 poena. U drugom poluvremenu smo se odbrambeno vratili tamo ali nekako isto bez pravog strpljenja, bez prave “glave” sa 19 izgubljenih lopti. Ostaje žal, siguran sam da ćemo biti bolji. Ovo je dobar znak za nas da se pogledamo malo i da vidimo kako dalje. Analiziraćemo utakmicu i videti kako dalje. Svaka sledeća je najvažnija. Idemo dalje. Borimo se” rekao je trener crveno-belih nakon utakmice.

U narednom kolu crveno-beli gostuju u Železniku,a  pre toga igraju meč 13.kola Evrolige protiv Olimpijakosa u Beogradu.