Sledi utakmica crveno-belih iz Beograda i Pireja

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u četvrtak ekipu Olimpijakosa u utakmici 13.kola Evrolige.

Meč sa crveno-belima iz Pireja igra se u hali „Aleksandar Nikolić“ bez prisustva publike zbog pandemije Covid-19.

Olimpijakos stiže u Beograd nakon odlično odigrane utakmice u Barseloni gde su savladali domaćina u zaostaloj utakmici, koja je trebalo da bude odigrana tokom novembra u „Blau Grani“  ali je nekolicina igrača Olimpijakosa tada bilo pozitivno na testovima na virus Covid.

Sa druge strane, crveno-beli traže povratak na pobednički kolosek u prvoj od tri utakmice koje će odigrati u Beogradu u narednih 7 dana (Olimpijakos, ALBA i Valensija).

Pred ovaj meč trener Saša Obradović neće moći da računa na Lengstona Hola zbog obnovljene povrede prepone, dok je Tejlor Ročesti završio svoj dvomesečni ugovor. Bez obzira na probleme na poziciji plejmejkera, crveno-beli žele dobru igru i pobedu u četvrtak:

Trener Saša Obradović:“ Izvanredno su se pokazali u utorak. Bez obzira na činjenicu da igraju najmanji broj utakmica od svih ekipa u Evroligi, košarkaši Olimpijakosa imaju ogromno iskustvo, imaju pretnje na svim pozicijama, odlične igrače, i rekao bih, najbolji plejmejkerski tandem možda i u celoj ligi, u vidu Slukasa i Spanulisa koji su godinama važni u evropskoj košarci. Odlični „fizikalci“ na pozicijama visokih igrača, koji uz to i odlično trče, pozicioniraju i odlično skaču. To je nešto na šta moramo da obratimo takođe pažnju kako bi pobedili u toj utakmici. Olimpijakos ne izgleda isto u odnosu na pre tri četiri nedelje, imali su problema sa koronom,povredama nekih igrača. Sada izgledaju drugačije, svi su tu, i vratili su se na odličan način ovom pobedom u Barseloni. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do bodova“ rekao je trener crveno-belih, koji na ovoj utakmici kako je najavio neće moći da računa Lengstona Hola koji je u nedelju obnovio povredu i njegova situacija će se evaluirati i pratiti svakodnevno.

Ognjen Dobrić: „Očekuje nas vrlo neugodan protivnik koji uz to stiže u dobrom raspoloženju nakon velike pobede u Barseloni. Vrlo iskusna ekipa koja ima dovoljno vremena da se priprema za jedino takmičenje, a to je Evroliga, jer nemaju nikakvih obaveza u domaćem šampionatu. Vratili su Slukasa, ove sezone odlično igraju MekKisik i Martin koga dobro poznajemo iz prošle sezone, kao i Čarls Dženkins, Vezenkov je takođe odličan ove sezone. Naravno, nikada ne treba zaboraviti Spanulisa i Printezisa, sjajne igrače i ljude koji su lična karta Olimpijakosa i svih njihovih najvećih uspeha. Međutim, mi moramo da gledamo samo sebe. Moramo da pronađemo naš ritam, da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobede. Neće biti lako, ali želimo da se vratimo našoj igri koja nas je krasila u prethodnom periodu i donosila nam pobede u ovakvim mečevima“ rekao je Dobrić.

Meč Crvena zvezda mts – Olimpijakos igra se u četvrtak od 19 časova.