Crvena zvezda i Specijalna Olimpijada Srbije su jedan tim!

Godinama unazad KK Crvena zvezda navikla je Zvezdaše i celokupnu javnost na duštveno odgovorne akcije. U ovoj godini koja protiče potpuno u znaku pandemije Covid-19 klub je postavio zdravlje na prvo mesto, ali nije zaboravio ni one kojima naše malo mnogo znači.

Saradnja između kluba sa Malog Kalemegdana i Specijale Olimpijade Srbije traje dugi niz godina i ona je veoma uspešna. Teško je prebrojati sva naša druženja, radionice i treninge koje smo zajedno održali i zajedno postajali pre svega bolji ljudi, a onda i bolji košarkaši i treneri. Devojčice i dečaci iz Specijalne Olimpijade Srbije za nas su uvek bili motiv, istinski heroji i uvek su nam pokazivali da se vredi boriti i kada su sve šanse protiv vas.

Takođe, želeli smo i da aktivno uključimo aktivno mlađe selekcije KKŽ Crvena zvezda i stavimo akcenat na njihov razvoj i percepciju sebe. Iz tog razloga Crvena zvezda mts je doneo odluku da ove godine paralelno radi dva projekta čiji je cilj da iz njih izađu srećna deca.

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1336347838155005952

Usled globalne situacije u ovoj godini su naši tradiconalni treninzi i radionice morali malo da sačekaju, ali u ovoj ’’One Team nedelji’’ u potpunosti smo usmerili pažnju ka našim dugogodišnjim partnerima i mlađim selekcijama ženske sekcije. One Team ambasadori Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić i Aleksa Radanov slali su snažne poruke putem klupskih i svojih društvenih mreža, a vrhunac svih dešavnja dogodio se na utakmici između Crvene zvezde mts i Olimpijakosa.

’’Imam već pozamašno iskustvo kao One Team ambasador i moram ovom prilikom da istaknem da je to jedno zaista posebno iskustvo. U vremenu u kom živimo često zaboravljamo na ljude kojima naša pažnja mnogo znači. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve da usmere pažnju na one koji su socijalno ugroženi i da izdvoje vreme za njih. Ne samo da će to njima mnogo značiti, već ćete i vi imati priliku da mnogo naučite od istinskih heroja. Verujte, njihova emocija je najiskrenija i podstiču vas da svakog dana budete bolji i kao ljudi, ali i u poslu kojim se bavite. Naši drugari iz Specijalne Olimpijade Srbije su pravi primer za sve. Posebno mi je drago što smo od ove godine u naše projekte uključili i mlađe selekcije KKŽ Crvena zvezda i jedva čekam da zajedno treniramo’’, istakao je Ognjen Dobrić.

Naime, prilikom dolaska u halu svi naši prvotimci zaustavljali su se u ’’miks zoni’’ gde je stajao televizor koji je imao za cilj da poveže crveno-bele sa drugarima iz Specijalne Olimpijade Srbije. Svesni da je sada video poziv praktično jedini kontakt između dragih osoba oni su pronašli način da se povežu, razmene nekoliko reči i gestikulacija, a takva podrška naših prijatelja i partnera bila je zaista nerpocenjiva.

Dečaci i devojčice iz Specijalne Olimpijade Srbije imali su svoj momenat i tik pred prvog sudijskog podbacivanja. Naime, nakon još jednog fantastičnog audio-vizuelnog spektakla na terenu u režiji kreativnog tima Crvene zvezde, predstavljanje timova je stiglo na red. Spiker je pročitao sastav Olimpijakosa, a onda najavio naše drugare koji su zajedno sa kadetkinjama Crvene zvezde preuzeli šou. Na video bimu u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ svi prvotimci Crvene zvezde i trener Saša Obradović imali su spektakularno predstavljanje u režiji dečaka i devojčica.

Tada je sve bilo spremno za utakmicu koja je donela mnogo uzbuđenja, nažalost jedna lopta je odlučila da crveno-beli iz Atine odnesu pobedu iz Beograda. Uprkos tome, snažna poruka je poslata – KK Crvena zvezda, Specijalna Olimpijada Srbije i kadetkinje Crvene zvezde su jedan tim!

Ovde Crvena zvezda mts neće stati. U ovoj sezoni akcenat je na dva društveno-odgovorna projekta. Jedan je još snažnija saradnja sa našim partnerima iz Specijalne Olimpijade Srbije, dok je u drugom akcenat na devojčicama. S toga su i košarkašice Crvene zvezde u svim kategorijama aktivno uključene, a planiran je i niz društveno-odgovornih aktivnosti gde će biti uključene i uspešne žene iz sveta sporta. Motiv je podsticaj devojčicama da danas i sutra budu najbolje u poslu kojim se bave i da njihov pol nikada, a nikako i ne sme da bude, bilo kakva prepreka da dosegnu svoj pun potencijal bez obzira na oblast koja će im biti životni poziv.