Najbolji šuterski dan Crvene zvezde u sezoni

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su FMP kao gosti rezultatom 111:75 u utakmici 10.kola ABA lige jtd.

Meč je odigran bez prisustva publike u Železniku,a najefikasniji kod crveno-belih bio je Ognjen Dobrić sa 21.poenom, dok je Aleksa Uskoković uz 10 poena imao i 10 asistencija. Simonović je ubacio 19.

Ovo je bila deveta pobeda iz 10 mečeva ekipe Crvene zvezde u regionalnom takmičenju i najbolja šuterska utakmica crveno-belih od početka sezone u kojoj su u šutu za tri poena ubacili 20 od 29 trojki!

Utakmicu u Železniku boje su otvorili domaćini, poveli 11-4 uz 7 poena Popovića, ali je nakon toga usledila velika serija crveno-belih od 16-1 koju su inicirali Simonović, Lazić sa dve ubačene trojke, Kuzmić i Dobrić sa 5 ubačenih poena, pa je Crvena zvezda povela u 8.minutu po prvi put sa dvocifrenom prednošću 23-12.

Na kraju prve deonice bilo je 30-19 za Crvenu zvezdu uz 7 poena Dobrića, a vrlo dobar utisak ostavio je i Uskoković sa 4 asitencije i 2 ukradene lopte za 7 minuta u igri.

I u drugoj deonici trio Lazić, Simonović i Uskoković je igrao odlično. Simonović je do kraja poluvremena sakupio 13 poena, Lazić ubacio još dve trojke bez promašaja, ali je u odličnom ritmu bio Uskoković koji je sakupio 7 asistencija. Na poluvremenu je bilo 61:38.

U drugom poluvremenu trener Saša Obradović iskoristio je priliku da pruži minute svim igračima, Marko Simonović je ubacio dve vezane trojke, Lojd još jednu i već u 24.minutu bilo je jasno da su crveno-beli blizu pobede.

Do kraja svoje minute ponovo je iskoristio Uskoković koji je za 27 minuta na terenu imao dabl-dabl učinak 20 poena i 10 skokova.
KK Crvena zvezda mts:

Volden 7, Lojd 12,Uskoković 10p+10as,Davidovac 8, Lazić 15, Rit 3, Dobrić 21 (za tri poena 6-5), Simonović 19 (za tri poena 5-4), Jagodić-Kuridža 5, Simanić 3, Kuzmić 8, Teri;

U ekipi FMP-a najefikasniji je bio Lazarević sa 17 poena.

Trener Saša Obradović: “Možda je malo nerealna razlika, a glavni razlog za ovakvu ubedljivu pobedu je izostanak glavnog igrača FMP-a Filipa Čovića. Nama se malo i otvorili, pogađali smo, a videlo se da imamo veliku želju i energiju. Pogotovo Aleksa Uskoković kod koga se videlo da je željan igre, odigrao je jako dobro i povezivao ekipu. Ostali su dali sjajan doprinos u pobedi’’ rekao je trener crveno-belih.

U narednom kolu ABA lige Crvena zvezda mts u nedelju 20.12. dočekuje ekipu Cedevite Olimpije.