Velika pobeda Crvene zvezde u “već viđenoj” utakmici!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu Valensiju rezultatom 76:73 u 15. kolu Evrolige posle dramatične završnice u kojoj su crveno-beli imali jače nerve, prekinuli niz poraza i slavili identičnom rezultatom kao prošle sezone kada je Lorenco Braun trojkom srušio „narandžaste“ iz Valensije.

Crvena zvezda mts sada ima skor protiv španskog tima 6-0 u Evroligi!

Crvena zvezda – Valensija 76:73
20:22, 25:14, 12:21, 19:16

Najzaslužniji za trijumf bio je Džordan Lojd sa 20 poena i šest asistencija. Crveno-beli sada imaju skor od pet trijumfa i 10 poraza, dok je učinak Valensije 9-6. Pored Lojda, istakao se i sve bolji Džoni O’Brajant sa 15 poena, četiri skoka i dve asistencije, ali je cela ekipa dala doprinos zasluženoj pobedi.

Dejan Davidovac je ubacio osam poena, ali je njegova dvojka na isteku napada prelomila utakmicu i donela važne bodove crveno-belima.

Prvo poluvreme košarkaši Crvene zvezde odigrali su odlično, raznovrsno i posebno dobro u odbrani gde su jednu od najboljih napadačkih ekipa u Evropi sveli na 36 poena.
Crveno-beli su dobro otvorili i drugo poluvreme period stekli maksimalnih +12.

Međutim, sredinom treće četvrtine usledila je serija Valensije, koja je trojkama održavala manji zaostatak za crveno-belima, u jednom trenutku i poveli 67:65.Međutim, košarkaši Crvene zvezde našli su načina i snage da prelome utakmicu važnim koševima Lojda i Davidovca i dođu do bodva koji će mnogo značiti ekipi u nastavku sezone.

Crvena zvezda: O’Brajant 13, Volden 8, Lojd 20, Uskoković 2, Davidovac 8, Lazić 3, Rit 7, Radanov /, Simonović 2, Jagodić-Kuridža 5, Simanić /, Kuzmić 6

Valensija: Prepelič 15, Pradilja /, Puerto 5, Laberi 15, Van Rosom 0, Tobi 11, Kalinić 5, Dubljević 5, Vives 5, San Emeterio 2, Vilijams 5, Hermanson 5.

Trener Saša Obradović: “Srećan sam načinom koji smo dobili meč, kako smo rotirali loptu, svako je dao određeni doprinos pobedi. Prvo i osnovno, treba da se zna – igramo protiv najboljih mogućih ekipa. Oni su u TOP3 napadačka tima u Evroligi. Bila nam je potrebna dobra odbrana, ali kao i sve ranije utakmice gde smo imali kontrolu igre, sada smo imali dobar napad. To je čak 20 asistencija danas. Imamo dobar rad, dobar skauting, a padovi su normalni i nikakav alibi ne tražim“.

Podsetio je Obradović na probleme na poziciji “plejmejkera” usled povrede Lengstona Hola kada je moralo da dođe do improvizacije, a u toku nedelje stigao je i Kino Kolom.

“Na papiru imamo Aleksu Uskokovića koji prvi put igra Evroligu, dok je Kori Volden tu prinudno na ‘pleju’. To su razlozi gde se vuče strah i kad povedemo kada treba da smo mirni baš zbog toga jer se poremeti hemija koja se stalno menja. Sve smo to u hodu morali ida radimo. Dobra vest je da O’Brajant izgleda sve bolje, vidi se da rastemo!”, dodao je trener Zvezde.

Prazna hala “Aleksandar Nikolić”…
Ne treba da se traži alibi, drugačije bi izgledalo uz navijače. I neke sudijske odluke… Da imamo navijače i samo samopouzdanje i energija koju oni donose timu bi bila drugačija. Došao sam i razmišljam o danu kada ću da budem i da zajedno pobeđujemo“, kazao je Obradović .

Crveno-beli naredni meč igraju u utorak protiv Zenita u Sankt Peterburgu, ali pre toga imaju vrlo važan meč 10.kola ABA lige protiv CEdevita Olimpije u hali “Aleksandar Nikolić”.