Sigurna pobeda Crvene zvezde protiv Zadra

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su ekipu Zadra rezultatom  81:66 (22:16, 21:12, 25:22, 13:16) u prvoj utakmici koju su crveno-beli odigrali u novoj kalendarskoj 2021.godine.

Ovim trijumfom su ujedno stigli i do desete pobede u regionalnom šampionatu uz dva poraza (i jednu neodigranu utakmicu protiv Cedevite).

Najefikasniji su bili Daobrić i Volden sa po 12 ubačenih poena.

Utakmica se uz poštovanje svih protokola zbog pandemije Covid-19 igrala u praznoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Nakon uvodnih nekoliko minuta u kojima su vodili gosti, crveno-beli su serijom 7-0 poveli sa 15-11 i od tog trenutka potpuno kontrolisali dešavanja na parketu. Početkom druge deonice šansu je dobio i Lendri Noko, a u samom finišu poluvremena u kome je trener Dejan Radonjić uveo sve raspoložive igrače na parket, crveno-beli su ubacili tri uzastopne trojke (Davidovac, Dobrić i Volden) i otišli na odmor sa velikih 43:28 (Volden 9, Davidovac i Dobrić po 7 poena).

U drugom poluvremenu viđena je ista slika na parketu, crveno-beli su sigurnom igrom stigli do novih bodova.

Meč sa zadranima kod kojih je najefikasniji bio … ostaće upamćen i po debiju kamerunskog centra Lendrija Nnoka koji je u svojoj prvoj utakmici u crveno-belom dresu nakon oporavka ubacio i prve poene za 6 i po minuta na parketu.

Za crveno-bele ovaj meč nisu igrali: Lojd, Hall, Marko Jagodić – Kuridža i iskusni Marko Simonović .
KK Crvena zvezda mts:  O’Brajant  10, Volden 12, Uskoković , Davidovac 7, Lazić 6 , Rit 9 , Radanov 8 , Dobrić 12, Simanić , Kuzmić  6+8 sk, Nnoko 1, Kolom 10.

U narednoj utakmici u regionalnom takmičenju, košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Cibone 09.01. u nešto ranijem terminu od 13 časova.