Crveno-beli doputovali u Valensiju

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su u Valensiju gde ih u petak očekuje meč 20.kola Evrolige sa domaćim istoimenim timom. Meč u “La Fonteti” igra se u 21 sat.

Crveno-beli za razliku od Madrida gde već nedelju dana vlada „polarno“ vreme, i gde nisu bili u mogućnosti da slete na utakmicu 19.kola, neće imati takve probleme sa aerodromom u Valensiji, i imaće vremena da se pripreme za prvi od dva meča sa španskim predstavnicima u EL.

Meč sa Realom, koji je bio odložen u sredu, igraće se narednog ponedeljka odlukom EL, i to sa početkom u 19 časova.

U Beogradu su ostali rekovalescenti Marko Simonović, Džordan Lojd, Lendri Nnoko (administrativni problemi) kao i Boriša Simanić, koji će raditi po posebnom programu do povratka ekipe.

U prvoj utakmici crveno-beli su slavili 76:73 uz po 18 poena Lojda i Brajanta.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: „Očekuje nas izuzetno težak meč protiv ekipe koja je još letos u prelaznom roku pokazala da su im ambicije izuzetno visoke i veće nego ranijih godina. Doveli su igrače koji ih čine timom koji može do vrlo visokih pozicija, pokazali shajne igre u pojedinim mečevima, imaju i dobar rezultat i plasman na tebli, i tu nas čeka težak meč u Valensiji. Naše je da pokušamo da odigramo dobro da budemo konkzrentni, da budemo rasterećeni i da iz te rasterećenosti koja dolazi iz realnosti, ako bude šanse, da pokušamo da je iskoristimo

Dejan Davidovac: „ Valensija je tim koji je po mom mišljenju najviše pojačao, i ojačao svoj roster izmedju dve sezone. Ono što je mnogo važnije, je da i svojom igrom i rezultatima pokazuju šta mogu i da su vukli prave poteze tada. Doveli su Vilijamsa, Hermansona, Kalinića, koji igra sjajno i pravi ozbiljnu razliku ove sezone. Tipična španska ekipa koja igra vrlo brzo, šutira dosta trojki, igraa u tranziciji puno, i na dosta poseda. Pokušaćemo da iskoristimo i informacije Kina Koloma koji je igrao tamo sezonu i po, ali naše je da se podižemo iz utakmice u utakmicu, nismo ni kompletni u Španiji, ali želimo da dođemo u priliku da napravimo dobar rezultat“ rekao je Davidovac.

Crveno-beli usled novonastalih okolnosti i promene termina utakmice u Madridu, ostaju u Španiji nakon odigranog duela u „La Fonteti“, a tokom vikenda sledi im put u Madrid na zaostalu utakmicu sa Realom.

Meč 15.kola ABA lige sa Borcem je odložen, a termin nakon dogovora dva kluba biće objavljen naknadno.

U narednoj nedelji crveno-bele čekaju veliki napori, jer nakon Reala igraju sa Barselonom u Beogradu u petak, pa putuju u Bar na derbi meč ABA lige sa Mornarom (nedelja).