Crveno-beli u Madridu (ponedeljak 19h)

Košarkaši Crvene zvezde mts igraju u ponedeljak od 19 sati odloženu utakmicu 19. kola Evrolige sa Realom u Madridu. Utakmica koja je prvobitno bila zakazana za sredu, odložena je zbog nemogućnosti da avion sa crveno-belima sleti na aerodrom “Barahas” u Madridu zbog izuzetno loših vremenskih uslova.

Crveno-beli su nakon odigranog meča sa Valensijom, ostali u Španiji, a nakon jutarnjeg treninga u Valensiji krenuli su autobusom ka Madridu gde ih očekuje duel sa Realom, koji i ove sezone pokazuje da je sa pravom jedan od kandidata za napad na F4 i titulu Evrolige.

Ekipa Crvene zvezde i za ovaj meč neće moći da računa na Lojda, Nnoka, Simonovića i Simanića koji treniraju u Beogradu.

Trener KK  Crvena zvezda mts Dejan Radonjić:

Prethodna dva dana iskoristli smo analizu utakmice sa Valensijom, trening i pripremu onoga što sledi a to je meč sa Realom.  Vrlo iskusan tim koji je doživeo minimalne promene izmedju dve sezone, koji ima kontinuitet, izvanredan napadački kvalitet i koji i ove godine svojim igrama pokazuje da može da ostvari svoje ambicije. Mi sa druge strane želimo i trudićemo se da neke stvari u meču sa Realom radimo mnogo bolje nego što smo ih radili u meču sa Valensijom.  Tu mislim na „mekani ulaz“ u tu utakmicu, ali i želimo da produžimo taj dobar interval koji smo imali krajem druge i početkom treće deonice“ rekao je trener crveno-belih.

Real ima skor 13-6, dok Crvena zvezda ima skor 6-13.

Odmah po završetku meča sa Realom, ekipa Crvene zvezde vraća se u Beograd, a onda slede pripreme za još jednu izazovnu nedelju i dve utakmice u kratkom vremenskom intervalu sa Barselonom i Mornarom.