Ekipa Crvene zvezde doputovala u Istanbul, sledi meč sa EFES-om

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u žestokom ritmu utakmica, o čemu govori i činjenica da ih nakon Barselone i gostovanja u ABA ligi (petak i nedelja) već u utorak očekuje meč 22. kola Evrolige protiv Anadolu EFES-a u Istanbulu.

Ekspedicija crveno-belih pravo iz Crne Gore otputovala je u Istanbul, a tim će u ponedeljak uveče odraditi trening u dvorani „Sinan Erdem“ u Istanbulu.

Ovo će bit 10. duel dva kluba u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde zabeležili su do sada dve pobede.

Ekipa je odmah po dolasku u Istanbul nakon kraćeg odmora počela pripreme za utakmicu sa EFES-om.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić: „Posle dva teška duela protiv Barselone i Mornara, očekuje nas još jedan veliki izazov protiv Anadolu Efesa ekipe koja ima kontinuitet, veliki kvalitet i ambicije. Spremićemo se najbolje što možemo u datim okolnostima za zahtevan meč, u kome će nam biti potrebna velika energija i dobra koncentracija. Moramo da odigramo dobro ne samo na bekovima Larkinu i Miciću koji predvode taj tim, već i protiv Simona, Boboe, Andersona, Danstona, Plajsa, Singltona… što Vam takođe pokazuje kakav kvalitet imaju. Znamo da nas čeka izuzetno težak meč u Istanbulu“ rekao je trener crveno-belih.

Džordan Lojd: „Teška utakmica je pred nama, imamo malo vremena da se pripremimo za nju, potrošnja je velika, ritam vrlo zahtevan, ali želimo da damo svoj maksimum. Efes je tim sa izuzetno dubokim rosterom, velika opasnost preti ne samo od Larkina i Micića već i od svih ostalih igrača koji imaju ogroman kvalitet. Moraćemo da odigramo kao tim, čvrsto i najbolje što možemo“ rekao je Lojd.

Ekipa se nakon utakmice koja otvara 22.kolo i na programu je u utorak u 17 sati, vraća za Beograd i odmah počinje pripreme za još jedno  evroligaško iskušenje i duel sa ASVELOM u petak u hali „Aleksandar Nikolić“.