Crveno-beli putuju u Novi Sad sa velikim problemima

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u sredu nakon popodnevnog treninga u Novi Sad na završnicu Kupa Radivoja Koraća.

Prvi meč na završnom turniru crveno-beli igraju u četvrtak od 21 sat protiv kragujevačkog Radničkog, ali zbog svih dešavanja koja prethode ovom turniru i velikom broju zaraženih igrača i gotovo celog stručnog štaba virusom Covid-19, Crvena zvezda mts se našla u vrlo nezavidnoj situaciji u kojoj je zdravlje svih u crveno-belom taboru na prvom mestu.

Od utorka, dan posle utakmice ABA lige sa Megom, pa do polaska u Novi Sad, svakodnevnim testiranjima utvrđeno je prisustvo virusa kod Voldena, Nnoka, Hola, Koloma i Duopa Rita, pa ekipa Crvene zvezde ima trenutno 5 zaraženih igrača i 5 članova stručnog štaba.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić:

U situaciji kada nam je zdravlje na prvom mestu, idemo u Novi Sad sa nedoumicom u kom sastavu ćemo nastupiti na završnici Kupa Radivoja Koraća. U okolnostima koje se menjaju praktično iz dana u dan, ono što nas raduje je da ćemo bez obzira na broj igrača,učestvovati na završnici kupa i biti deo završnog turnira. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu” rekao je trener crveno-belih i dodao:

Želimo da se stabilizujemo u narednom periodu sa zdravljem igrača i članova stručnog štaba, bez obziran na veliki broj utakmica, kako bi stoički izneli veliki broj obaveza koje nam predstoje. Korona nas je nažalost deklasirala, nemamo veliki broj igrača i članova stručnog štaba zbog virusa i potpuno je jasno zašto je naše osnovno razmišljanje, da je zdravlje najvažnije  i na prvom mestu. Situacija nije nimalo prijatna”, rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić ima ogromno iskustvo nastupa u završnim mečevima nacionalnog kupa, ali prema sopstvenim rečima – u ovakvoj situaciji nikada nije bio:

Situacija u kojoj nemate toliko saigrača i gotovo ceo stručni štab ne može da se podvede pod normalnu, ali moramo da je prihvatimo kao surovu realnost u vremenu pandemije. Neće nam biti lako, rotacija nam je izuzetno skraćena, neke pozicije su posebno pogođene, ali idemo u Novi Sad da se borimo i damo sve što imamo. Za koliko će to biti dovoljno, u okolnostima u kojima se u ovakvom sistemu igraju 3 utakmice u 4 dana – videćemo. Iskreno, imamo želju da svi momci što pre ozdrave, košarka nam je u drugom planu, ali borićemo se!”

11 igrača Crvene zvezde kojima su priključeni i talentovani juniori Šaranović i Vujičić, putuju u Novi Sad u sredu uveče, nakon popodnevnog treninga.

Sve utakmice završnice kupa igraće se u dve hale SC “Spens” bez prisustva publike i novinara zbog pandemije virusa Covid-19.