Radonjić: Na nama je samo da odigramo najbolje što možemo

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde će se u sastati sa ekipom Partizana.

Meč u velikoj dvorani „Spens“ igra se u subotu od 21 sat.

11 igrača Crvene zvezde kojima su priključeni i talentovani junior Šaranović i Vujičić, nalaze se u Novom Sadu  od srede uveče. Nakon pobede nad kragujevačkim Radničkim u kojoj je trener Radonjić dao svim igračima minute, uključujući i talentovanom junioru Milutinu Vujičiću, ekipa u kojoj nema pet standardnih prvotimaca i pet članova stručnog štaba je u petak obavila nova testiranja i odradila trening u dvorani “Spens”.

U jedinom ovosezonskom duelu sa ekipom Partizana u okviru ABA lige, ekipa Crvene zvezde je slavila u hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, ali će ovaj meč, koji će se takođe održati bez prisustva publike, biti odigran u potpuno drugačijim okolnostima u kojima crveno-beli igraju izuzetno oslabljeni i bez pola tima zbog virusa Covid-19:

Trener Dejan Radonjić: “Ono što je za nas u ovom trenutku zaista najvažnije je da je stanje bolesnih, odnosno zaraženih igrača, njih pet, trojice trenera i dvojice članova našeg stručnog štaba bolje. I to je vest koja je zaista od izuzetnog značaja za sve nas u ovom trenutku. Što se same utakmice tiče, sigurno je da će Partizan koristiti  sve prednosti koje ima u ovom trenutku ima, ali na nama je da damo sve od sebe i da odigramo tu utakmicu u subotu najbolje što možemo. Ponavljam, mi smo zaista srećni što uopšte možemo da igramo ovaj kup” rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

U prvom polufinalu sastaju se ekipe Mege Soccerbet i domaćina turnira Vojvodine. Taj meč se igra od 18.30 časova, dok je drugo polufinale na programu od 21 sat.