Herojski podvig Crvene zvezde u Novom Sadu!

Desetkovani, bez pet važnih igrača, tri člana stručnog štaba, ali i sa šampionskim karakterom košarkaši Crvene zvezde su izašli na megdan večitom rivalu u polufinalu Kupa Radivoj Korać. I iz Novog Sada će se vratiti kao heroji! Crveno-beli su u dramatičnoj završnici savladali Partizan, a kada je do izražaja došao mentalitet i šampionski karakter, izabranici Dejana Radonjića su i ovog puta položili ispit.

Na kraju utakmice semafor je pokazivao 79:78 u korist crveno-belih heroja!

Crvena zvezda nije poklekla ni kada je na svom kontu imali minus od 11 poena u 26. minutu utakmice (51:40). Nije poklekla ni početkom poslednje četvrtine kada su crveno-beli bili u zaostatku od osam poena (63:55). Zvezda je igrala hrabro i borbeno. Držali su se striktno plana iako desetkovani. Čekali su svoju priliku i zgrabili je oberučke. Čelični živci Dejana Davidovca, fanatična odbrana Branka Lazića, hrabrost mladog Alekse Uskokovića, Lojdovi poeni u seriji…Kup je i ovog puta izrodio svoje heroje! A to je bio ceo tim Crvene zvezde.

Poene odluke postigao je Dejan Davidovac koji je devet sekundi pre kraja pogodio oba penala za 79:78. Da taj rezultat ostane na snazi i na kraju utakmice pobrinuo se Zvezdin kapiten Branko Lazić koji je samo njemu svojstveno ukrao loptu i odlučio pitanje pobednika.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Džordan Lojd koji je postigao 24 poena. Pratio ga je Dejan Davidovac koji je postigao 19 poena od kojih dva vredna pobede kao što je već pomenuto.

Još jedan veliki izazov je pred potrošenim i desetkovanim crveno-belima. To je utakmica vredna trofeja, koja je sama po sebi veliki motiv, a tamo će ih čekati Mega Soccerbet koji je do finala došao savladavši Vojvodinu u polufinalu.

Finalni meč zakazan na istom mestu i u isto vreme – dvorana ”Spens”, nedelja, 21 čas.

KK Crvena zvezeda mts – Partizan Nis 79:78 (22:27, 19:18, 12:15, 20:24)

Crvena zvezda mts: O’Brajant  10, Vujičić, Lojd 24, Uskoković 9, Davidovac  19, Lazić, Radanov, Dobrić 1, Simonović 5, Jagodić-Kuridža 5, Simanić 0, Kuzmić 6 (7sk).

Dejan Radonjić:

” Čestitke svima na pobedi i prolasku u finale. Meč je bio interesantan. Naš početak nije bio dobar, Partizan je bio dobar i šutirao izvanredno, a mi smo sve vreme pokušavali da stignemo. Boljom odbranom smo bili bliži i u završnici koja je bila neizvesna, došli smo do pobede. Zadovoljan sam igrom u situaciji kada imamo izostanak toliko igrača i to nosi drugačiji osećaj nego da smo svi bili zajedno i igrali isti meč. Bitno je da nas čeka sledeća obaveza, sa malom rotacijom, dan za danom i velikom potrošnjom. Biće bitno da napravimo dobru pripremu za Megu koja je pokazala da zaslužuje da se bori aktivno za trofej. Mi smo sa njima igrali mečeve u kompletnom sastavu, bili su neizvesni, videćemo sutra. Bio bih zadovoljan da odigramo dobro, a videćemo da li je to dovoljno’’