KUP JE OPET NAŠ!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su jubilarni 10. trofej nacionalnog Kupa!

Crveno-beli su na pravi način zaokružili fenomenalni nastup u Novom Sadu. Iako desetkovani, od pojedinih i otpisani, pokazali su da su pravi tim. Beskompromisnom borbom, snažnom odbranom i timskom igrom stigli su do trofeja. U finalu je savladana ekipa Mege Soccerbet rezultatom 70:63.

Šampionski karakter i čelična volja vodila je izabranike Dejana Radonjića do trofeja. Prvo poluvreme proteklo je u egalu, međutim, Crvena zvezda je onda posegnula za svojim najjačim oružjem – čvrstom odbranom i timskom igrom u kojoj su svi disali kao jedan. O tome je najbolje svedočio podatak da je talentovani sastav Mega Sokerbet zaustavljen na samo osam poena u trećem periodu.

Potpuna kontrola nad utakmicom bila je u rukama crveno-belih. Gotovo rutinski, ali sa jasnim planom i bez ikakvog opuštanja Crvena zvezda je održavala stečenu prednost. Iako desetkovani, prvotimci Zvezde su imali jasan plan i sproveli ga do kraja. To je bila prava nagrada za tim koji je bio lišen pomoći petorice prvotimaca i tri člana stručnog štaba.

Na kraju, MVP finala bio je Marko Jagodić-Kuridža. Apsolutno zasluženo, kao personifikacija igre Crvene zvezde. Ne bi bila greška ni da je to priznanje dobio bilo koji drugi prvotimac. Dejan Davidovac koji je plenio hladnokrnovšću u drugom poluvremenu, Branko Lazić koji je razoružao napadačke opcije rivala ili bilo ko drugi… Statistika je pokazivala da je to fantastični Jagodić-Kuridža koji je sakupio indeks korisnosti 21. Postigao je osam poena, imao 11 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Dejan Radonjić:

”Čestitke svima u klubu na trofeju. Ne bih govorio sada o detaljima i svemu što je bilo pre nego što smo došli u Novi Sad, o tome malo više narednih dana. To sad nije bitno. Uspeli smo nešto što se možda nije očekivalo, iako Crvena zvezda uvek treba i želi da bude na ovom mestu. Pokosila nas je situacija koja je pokosila čitav svet i šta smo tu mogli. Zadovoljan sam naravno”

Crvena zvezda mts – Mega Soccerbet 70:63 (19:21, 17:19, 17:8, 20:12)

Crvena zvezda mts: O’Brajant 14 (7sk), Vujičić, Lojd 9 (5sk), Uskoković 5, Davidovac 14 (6as), Lazić 10, Radanov, Dobrić 5, Simonović 4, Jagodić-Kuridža 8 (11sk), Simanić, Kuzmić 4 (6sk).