Desetkovana Crvena zvezda promašila šut za (zasluženu) pobedu!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe Zenita u dramatičnoj završnici rezultatom 76:75 u utakmici 25.kola Evrolige.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Džordan Lojd sa  21.poenom, dok je najefikasniji na utakmici bio Pengos sa 25 poena.

Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ odigrana je bez prisustva publike uz svo poštovanje mera tokom pandemije virusa Covid-19.

Crveno-beli i ovoga puta u skraćenoj rotaciji, u žestokom ritmu u kome im je ovo bila 5. utakmica u samo 8 dana, bez Voldena, Nnoka, Hola, Rita i Koloma,ostavili su bukvalno sve na terenu, i protiv ekipe koja je bila kompletna i jedno je od najprijatnijih iznenađenja Evrolige, imali šut za pobedu!

Crveno-beli su našli dovoljno svežine i snage da se suprotstavi ekipi koja je izuzetno kvalitetna i koja je imala puno vremena da se pripremi za ovaj meč i stigne do 14.pobede u Evroligi. I ovoga puta u protokolu su bili i juniori Šaranović i Vujičić, pa je Crvena zvezda imala samo 11 igrača u zapisniku.

Crveno-beli su i pored velikih problema davali sve od sebe, borili su predvođeni Lojdom i uspevali da pružaju otpor tokom prvog poluvremena, u kome su u ekipi Zenita iskočili nekadašnji prvotimci Crvene zvezde Bili Beron i KC Rivers.

Na kraju prve deonice bilo je 22-16 za goste, na kraju prvog poluvremena  bilo je 36:48.

U trećoj četvrtini viđena je drugačija slika, velika želja, i pored rostera sa 9 igrača (od kojih neki vuku povrede i nemaju svežinu još od završnice Kupa Radivoja Koraća) donela je najbolju deonicu crveno-belih protiv kompletnog rivala iz Sankt Peterburga. Ekipa Crvene zvezde je taj period dobila rezultatom 20-13 i ponovo se i rezultatski vratila u utakmicu! (56-61, Lojd 19 poena).

U poslednjoj deonici igralo se čvrsto, borbeno i u naletima. Vodila je Zvezda 62:61, uzvratio je Zenit serijom 5-0, a u finišu crveno-beli su ispustili pobedu. Pri rezultatu 75:73 i promašenog slobodnog bacanja, nakon ofanzivnog skoka Pengos je pogodio trojku, a Lojd promašio polaganje za pobedu koja bi bila potpuno zaslužena. Ovako, bodovi odlaze u Rusiju.

Za Crvenu zvezdu nema i dalje prostora da se ekipa osveži, trenira i oporavi se od svega što je „pregurala“ tokom februara, već u utorak na programu je novo gostovanje ekipi Žalgirisa u Kaunasu, u petak sledi put u Vitoriju.

KK Crvena zvezda mts:

Lojd 21, Uskoković 5, Šaranović, Vujičić, Davidovac 8, Lazić 6, Radanov 6, Dobrić 13. Simonović 3, Jagodić-Kuridža 7, Kuzmić 6+10 sk.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić: “Imali smo želju da damo sve od sebe, da igramo najbolje što možemo. Ima veoma malo onih koji su smatrali da imamo bilo kakve šanse. Momci su dali sve od sebe, igrali do poslednjeg atoma snage i na kraju jedan skok, zicer, nas je koštao pobede koja bi možda bila i najveće iznenadjenje do sada u ovoj sezoni. Čestitam momcima na izgaranju, na veoma poštenom odnosu. Nadamo se da ćemo brzo imati još nekog na terenu kako bismo mogli malo i da radimo. Situacija nije jednostavna, treba izgurati ovih 15 do 20 dana. Nadam se da će nam se vratiti jer smo zaslužili da ovo dobijemo“, rekao je trener crveno-belih posle dramatične utakmice u Beogradu.

Već u utorak na programu je zaostala utakmica sa Žalgirisom u Kaunasu, a u petak sledi još jedno teško putovanje i meč sa Baskonijom u Vitoriji.