Branković i Mihailović novi seniori KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda nastavlja sa  potpisivanjem višegodišnjih profesionalnih ugovora sa najtalentovanijim mladim igračima, koji su nastali i razvijali se kroz sistem crveno-belih.

Nakon Milutina Vujičića, višegodišnje (četvorogodišnje) ugovore potpisali su Filip Branković i Marko Mihailović.

Filip Branković je rođen u Inđiji (24.01.2003) visok je 203 centimetra, prošao je sve selekcije KK Crvena zvezda od pionirske, i igra na poziciji centra. Prve košarkaške korake načinio je u KK Železničar iz Inđije, pre nego što je kao pionir stigao među crveno-bele.

Marko Mihailović je rodom iz Loznice (26.01.2003) igra na poziciji plejmejkera, visok je 196 centimetara i smatra se jednim od najtalentovanijih igrača u tom godištu koji igra na osetljivoj poziciji organizatora igre. U Crvenu zvezdu stigao je iz Loznice kao kadet, i prošao obe selekcije (kadetsku i juniorsku) u sistemu crveno-belih.

Branković i Mihailović nisu krili zadovoljstvo nakon potpisivanja prvih profesionalnih ugovora, jer su napravili još jedan korak napred u svojim karijerama.

Filip Branković: “Tu smo od pionirskih dana i poznajemo jako dobro sistem u kome smo nastali i razvijali se. Ovo je kako se kaže, samo jedan korak ka cilju koji sam zacrtao da budem košarkaš prvog tima Crvene zvezde . Na meni je da nastavim da treniram i jednog dana dođem do tog cilja koji sam sebi postavio. Hvala i Crvenoj zvezdi na poverenju i veri koje mi je ukazala ovim ugovorom” rekao je Branković, a u sličnom tonu nadovezao se i Mihailović: “ Mogu samo da se zahvalim klubu na pruženoj prilici, a ovaj ugovor to svakako jeste. Ovo svakome ko želi da postigne nešto u košarci, može da bude samo motiv da radi još više i dokazuje se. Dobro poznajem klub, trenere, imamo sve uslove da radimo i napredujemo…” rekao je Mihailović.

KK Crvena zvezda je tako počev od nove sezone, kroz stipendijske (angažmani talentovanih kadeta i juniora) ili profesionalne ugovore (Vujičić, Branković i Mihailović) obuhvatio čak 15 momaka u godištima, 2003,2004,2005 i 2006, koji predstavljaju budućnost srpske košarke.

KK Crvena zvezda mts