Crvena zvezda domaćin Partizanu (nedelja 19.30h)

Košarkaši Crvene zvezde takmičarsku nedelju nakon vrlo važnih pobeda nad ekipama Splita i Himkija, završavaju utakmicom i derbijem 21.kola ABA lige jtd protiv Partizana Nis.

Naredni meč sa gradskim rivalom je nastavak serije utakmica koje crveno-bele očekuje u martu mesecu, a koliko je raspored zgusnut govori i podatak da će ekipa već naredne nedelje ponovo tri puta na parket (Cibona, Panatinaikos, Budućnost).

U takvom rasporedu crveno-beli žele da nastave seriju dobrih utakmica, a tim se nakon izuzetno teškog perioda u kome je bio desetkovan odsustvom petorice igrača polako kompletira, pa su treneru Radonjiću na raspolaganju gotovo svi igrači, ali ne i svi – jer kapiten Brnako Lazić zbog kazne neće biti u nedelju na terenu.

Ovo će biti treći ovosezonski duel dva rivala, u oba prethodna slavili su crveno-beli. U prvom ligaškom duelu 80:79, a u polufinalu Kupa Radivoja Koraća na putu ka osvajanju trofeja za Crvenu zvezdu bilo je takođe minimalnih 79:78.

Ovo će biti 44. duel crveno i crno-belih u regionalnom takmičenju, a trenutni skor je 22-21 za crveno-bele.

Koliko je prethodni period bio težak za crveno-bele govore i brojke – od završnice Kupa Radivoja Koraća koji su košarkaši Crvene zvezde osvojili bez petorice igrača u sastavu, naš tim odigrao je 12 utakmica z Evroligi i ABA ligi u periodu od samo 30 dana!

Pred naredni meč, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže:

Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu, mi smo u žestokom ritmu, i uz to, isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i nakon utakmice sa Partizanom. Osim specifične težine, i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum. Nemamo kapitena Branka Lazića za utakmicu sa Partizanom, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos“ rekao je trener crveno-belih.

Dejan Davidovac: „Derbi utakmice uvek imaju svoju specifičnost i naboj, dobro se poznajemo jer će nam biti treća utakmica u sezoni. Da ne koristim fraze, zaista nije važna ni trenutna forma, ni trenutne ambicije. Nama je zaista bilo teško u prethodnom periodu, momci koji su bili van ekipe su nam mnogo nedostajali u svakom smislu,a utakmica je bilo baš puno. Polako se kompletiramo,mada nećemo imati kapitena u nedelju na parketu. Hvatamo ritam, i želimo da nastavimo da se podižemo kao tim. Očekujem veliku borbu i naš maksimalan angažman“ rekao je Davidovac.

Na nekompletnoj tabeli ABA lige, Crvena zvezda trenutno ima skor 15-2, dok je nedeljni rival trenutno sa skorom 7-12

Meč 21.kola igra se u nedelju od 19.30 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ a već u utorak od 18 sati sledi i duel sa Cibonom na istom mestu u zaostaloj utakmici regionalnog takmičenja.