Poraz u Podgorici u utakmici 22.kola ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Podgorici u utakmici 22. kola ABA lige jtd rezultatom 83:63 (24:12, 19:20,24:14,16:17).

U meču koji je trebalo da se igra pred praznim tribinama zbog pandemije virusa Covid-19 ( na kojima je ipak bilo više gledalaca) najefikasniji kod crveno-belih bio je Kori Volden sa 17 poena, dok je Dobrić ubacio 15.

Očigledno izuzetno umorna ekipa Crvene zvezde koja je odigrala i četvrti meč u samo 7 dana, slabo je otvorila utakmicu u dvorani „Morača“ i osim dela druge četvrtine nisu imali snage niti dugu klupu da odgovore zahtevima ove utakmice za koju se rival pripremao praktično 7 dana.

Umor, odsustvo nekoliko igrača, dolazak Davidovca bez ijednog treninga nakon pauze od 7 dana zbog bolesti, teške utakmice u večitom derbiju, Atini i malo vremena za pripremu ovog meča i domor, ostavile su traga i učinile da Crvena zvezda odigra slabu utakmicu i doživi poraz, treći ove sezone uz 17 pobeda.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić: “Budućnost je igrala bolje od nas danas. Od samog početka smo imali mnogo grešaka, bili bez energije, sa jako lošom koncentracijom. Budućnost je to jako dobro koristila i to je trajalo svih 40 minuta”, rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

KK Crvena zvezda mts:
Hol 2, Volden 17, Lojd 5, Uskoković, Davidovac 4, Lazić, Radanov 2, Dobrić 15, Simonović, Jagodić-Kuridža 10, Kuzmić 6, Nnoko 2.

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde dočekuje ekipu FMP-a, taj meč je na programu u narednu subotu, a pre toga crveno-beli u izuzetno napornom ritmu koji traje već mesec i po dana, gostuju ekipi CSKA u Moskvi u četvrtak od 18 časova.