Novo izdanje ANGT turnira u Beogradu od petka!

KK Crvena zvezda i ove godine organizator je tradicionalnog kvalifikacionog juniorskog turnira Evrolige ”Adidas Next Generation Tournament “Marko Ivković”

Ovaj turnir održava se 10. put u nizu u organizaciji Evrolige i KK Crvena zvezda mts. Tokom predstojećeg vikenda, od petka do nedelje (26.3. – 28.3) za mesto na završnom turniru u Kelnu, i trofej pobednika boriće se ekipe Makabija iz Tel Aviva, Kluža, Partizana, Cedevita Olimpije, Mege SoccerBet, Budućnosti, Lokomotive Kuban i domaćina i organizatora turnira Crvene zvezde.

Svi mečevi na predstojećem turniru igraće se u hali FMP Arena, ovoga puta bez obzira na veliko interesovanje, bez publike zbog pandemije Covid-19 i uz poštovanje svih mera i protokola Vlade Republike Srbije.

Upravo zbog toga, KK Crvena zvezda je u saradnji sa svojim medijskim partnerom TV Arena sport obezbedio direktne prenose utakmica, koje će biti direktno prenošene na kanalima te televizije, kao i na zvaničnom YouTube kanalu KK Crvena zvezda.

KK Crvena zvezda i ove godine potrudio se da uz saradnju sa Republikom Srbijom, gradom Beogradom, i svojim partnerima (Adidas, Crowne Plaza, TV Arena sport…) obezbedi najbolje moguće uslove za održavanje turnira i u okolnostima pandemije.

Ekipe su podeljene u dve grupe. U grupi A nalaze se ekipe Makabija, Kluža, Partizana i Crvene zvezde, dok se u grupi B nalaze ekipe Mege, Budućnosti, Lokomotive Kuban i Cedevita Olimpije.

Turnir u petak zvanično otvaraju u 10 časova ekipe Crvene zvezde i rumunskog Kluža, dok je nakon dvodnevnih borbi za plasman na tabeli po grupama, nedelja rezervisana za utakmice koje će odrediti konačan plasman i pobednika turnira. Finalni meč igra se od 20 časova.

Takođe, tradicionalno u pauzi između utakmice za treće mesto i velikog finala, održaće se takmičenje u brzom šutiranju trojki i zakucavanju.

KK Crvena zvezda i narednih dana do početka turnira detaljno će informisati javnost o svim detaljima vezanim za turnir koji počinje u petak, a svim zainteresovanima na raspolaganju će biti i detaljna brošura u pdf formatu u kojoj se nalaze svi detalji vezani za ovaj turnir, pozdravni govori prvog čoveka EL Đordija Bertomeua, predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića, raspored utakmica, kompletan spisak timova.

KK Crvena zvezda mts