ANGT – Velika pobeda u derbiju i plasman u finale!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su novi plasman u finale ANGT turnira „Marko Ivković“ u Beogradu pošto su u subotu u večitom derbiju i utakmici 3.kola grupe A ubedljivo savladali ekipu Partizana 80:64 (18:11, 21:19, 28:18 i 13:16) tako sa maksimalnim učinkom stigli do završnice.

Crveno-bele je predvodio u subotu sjajni Branković sa 22 poena i 10 skokova, Radaković je dodao 12, a Matović 13.

Crveno-beli su u ovoj utakmici odigrali izvanrednu i čvrstu odbranu kojom su kontrolisali dešavanja na parketu tokom cele utakmice koja je rešavala pitanje pobednika grupe i prvog finaliste. Mladi košarkaši Crvene zvezde odradili su na terenu gotovo bez greške zamisli trenera Miloša Obrenovića, ne računajući poslednju deonicu u kojoj su već imali ogromnu prednost od +24 poena (80:56), i opuštanjem dozvolili seriju 8-0 rivalu za konačnih 80:64.

Pitanje pobednika nije se dovodilo u pitanje ni jednog trenutka, a crveno-beli su za odličnu prvu fazu turnira nagradjeni novim plasmanom u finale koje je na programu u nedelju od 20 časova.

Rival crveno-belima u finalu biće poznat nakon utakmice Mege i Budućnosti nakon koje će biti poznat i pobednik grupe B (obe ekipe imaju skor 2-0).

KK Crvena zvezda : Vukas 8+5sk+4as, Gačić , Radaković 12, Vudragović , Mihajlović, Pavlović 5 , Šaranović 8+11 sk+4 as, Vuković , Matović 13+5sk, Topalović 6, Topić 6, Branković 22+9.

Trener juniora KK Crvena zvezda Miloš Obrenović:

Prvo hoću da čestitam Partizanu, ovo je bila velika utakmica za nas i čeka nas veliki meč. Ovo je derbi i velika je čast pobediti u ovoj utakmici”, rekao je nakon meča Nikola Šaranović, jedan od najboljih igrača Zvezde, koja ima najmlađi tim na turniru jer se u ekipi nalazi nekolicina kadeta, i igrači koji su ispod “starosne granice” i po dve godine

Bili smo svežiji danas od njih i koristili smo to. Nadam se da ćemo se oporaviti od ovoga. U nedelju nas čeka veliki meč, pokušaćemo da se oporavimo večeras, a onda ćemo da analiziramo narednog rivala. Mislim da ćemo biti spremni za finale”, rekao je nakon meča trener juniora Zvezde Miloš Obrenović.

Crvena zvezda je podsetimo, na putu do finala pobedila Kluž 89:53 i Makabi 69:57.