Važna pobeda Crvene zvezde u derbiju kola ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su kao domaćini ekipu Igokee, 69:66 u meču 25. kola ABA lige.

Crvena zvezda – Igokea 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17)

Utakmica je odigrana u dvorani „Aleksandar Nikolić“ bez prisustva publike uz poštovanje zdravtsvenih protokola.

Ekipa Crvene zvezde tako je u utakmici koja je opravdala epitet derbija stigla do 19. pobede čime su se crveno-beli probili na čelnu poziciju u regionalnom takmičenju.

U izuzetno tvrdoj i borbenoj utakmici crveno-beli su do trijumfa stigli u penal završnici pošto su gosti vodili veći deo utakmice čime su nagradjeni za veliku borbenost i energiju koju su uložili u ovoj utakmici.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Džordan Lojd sa 18 poena, dok je Kori Volden postigao 16.

Kod gostiju iz Aleksandrovca, najbolji je bio Entoni Klemons sa 16 poena.
Osim izjednačene prve deonice u kojoj se igralo koš za koš, ostatak meča crveno-beli su zaostajali za gostima i imali velikih problema sa igrom u napadu. Na kraju prvog poluvremena bilo je 30:42 a najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Lojd sa 8 poena.

U drugom poluvremenu viđena je drugačija slika, tvrdom odbranom crveno-beli su sveli Igokeu na samo jedan poen u 7 minuta i polako hvatali priključak u utakmici,međutim gost je ponovo dobro reagovao i odbio nalet crveno-belih.  i U poslednjoj četvrtini imali su “plus 11” (54:43), a u 37. minutu vodili su 60:52.

Ipak, večeras sjajni centar Lendri Noko vukao je ekipu, konstantno je hvatao važne ofanzivne skokove i ostavio crveno-bele u igri u samoj završnici.  Uz mirnu ruke Džordana Lojda i Marka Simnovića crveno-beli su stigli do velikog preokreta.

Crvena zvezda: Hol, Volden 16, Lojd 18, Uskoković, Davidovac 4, Lazić 2, Rit, Dobrić 9, Simonović 3, Jagodić Kuridža 2, Kuzmić 6, Noko 9.

Ekipu Crvene zvezde već u sredu očekuje meč zaostalog 14.kola protiv Cedevita Olimpije. Utakmica u hali „Aleksandar Nikolić“ igraće se bez prisustva publike sa početkom u 18 časova.