Crvena zvezda u Novom Mestu (utorak 18.30)

Košarkaši Crvene zvezde nakon važne pobede u Ljubljani, u nedelju uveče doputovali su u Novo Mesto gde će u utorak odigrati zaostalu utakmicu 18.kola regionalnog takmičenja sa ekipom Krke.

Crveno-beli neće imati (kao u mnogo slučajeva ove sezone) mnogo vremena za odor i pripremu ove utakmice u dvorani „Leon Štukelj“ ali u dobrom raspoloženju dočekuju meč protiv rivala sa kojim će odigrati 26.meč u regionalnom takmičenju.

Trenutni skor je 19-6 za crveno-bele, a u prvoj utakmici ove sezone koja je odigrana još početkom novembra u Beogradu, Crvena zvezda je slavila 88:62.

Utakmica koja je na programu u utorak od 18.30 časova ima veliki rezultatski značaj za obe ekipe, za crveno-bele u pogledu plasmana na vrhu tabele, dok Krka trenutno zauzima 12.mesto na tabeli sa skorom 8-16 i bori se za opstanak u regionalnom takmičenju.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić:

„Očekuje nas još jedan meč u Sloveniji u rasponu od 48 sati, nakon Ljubljane imamo utakmicu u Novom Mestu protiv ekipe Krke kojoj je svaki meč od izuzetne važnosti. Sigurno da će izaći na teren sa velikom motivacijom da izbore opstanak u ABA ligi. Mi zato moramo pre svega dobro pripremiti i onda i odigrati meč sa velikom energijom i borbenošću, svesni činjenice da smo u Novom Mestu imali dosta loših iskustava što nas dodatno upozorava pred ovaj meč“ rekao je trener crveno-belih.

Marko Simonović: „Nakon utakmice u Ljubljani, očekuje nas gostovanje u Novom Mestu protiv ekipe Krke koja je i ove sezone pokazala da može da odigra dobre utakmice protiv svih timova u ABA ligi, posebno na svom parketu i bez obzira na ime i kvalitet rivala. Nalaze se u borbi za opstanak i svaki meč im je sada jako bitan. Zbog svega moramo da odigramo maksimalno ovu utakmicu boreći se za svaku loptu i uz veliku energiju“ rekao je jedan od najiskusnijih prvotimaca crveno-belih.

Odmah po završetku utakmice u Sloveniji, crveno-beli se vraćaju autobusom za Beograd, a utakmicu poslednjeg 26.kola reguarnog dela sezone igraju u Zadru narednog utorka 27.04. od 16 časova u dvorani „Krešimir Ćosić“.