Crvena zvezda sigurna i ubedljiva u Novom Mestu 98:57

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu u zaostaloj utakmici 18.kola ABA lige pošto su savladali Krku u Novom Mestu rezultatom 98:57 (24:9, 31:13, 20:19, 23:16).

Utakmica u dvorani „Leon Štukelj“ koja je u prošlosti znala da bude izuzetno neugodna po crveno-bele, ovoga puta protekla je potpuno u znaku Crvene zvezde koja je autoritativnom igrom uz dobar šut  dobru energiju i čvrsstu odbranu, kontrolisala dešavanja na terenu bukvalno od pre sekunde utakmice u Novom Mestu.

Već nakon prve deonice bilo je ubedljivih 24:9 uz 8 poena Lojda, a ta prednost rasla je iz minuta u minut kako je odmicala utakmica u Sloveniji.

Crveno-beli su tako stigli do 22.pobede u sezoni i najubedljivijeg trijumfa u regionalnom takmičenju ove sezone.

U ovoj utakmici najefikasniji je bio Simonović sa 15, Rit je dodao 13 poena, a na ovom meču svi igrači upisali su se u listu strelaca.

Crvena zvezda: Hol 7 (6as), Volden 9, Lojd 8, Uskoković 11, Davidovac 6, Lazić 5, Rit 13, Radanov 1, Dobrić 10, Simonović 15 (5sk, 5as), Kuzmić 8, Noko 5.

Trener Dejan Radonjić: „Od početka smo krenuli dobro u oba pravca, očekivali smo da gradimo rezultat i dosta brzo stekli smo veliku prednost koju smo držali do kraja utakmice“ rekao je kratko nakon utakmice trener crveno-belih.

Do početka plej ofa crveno-bele koji su sada prvi na tabeli, očekuje poslednjeg 26.kola sa Zadrom koji je na programu narednog utorka u dvorani „Krešimir Ćosić“ sa početkom u 16 časova.