Pobeda Crvene zvezde u Zadru za prvo mesto!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su kao gosti Zadar rezultatom 90:70 (36:18,18:17,14:16, i 22:19) u utakmici 26. poslednjeg kola regularnog dela ABA lige. Ovom pobedom i skorom 23-3 crveno-beli su osigurali prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej ofu regonalnog takmičenja koje počinje početkom maja.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je trio Dobrić, Lojd i Volden koji je ubacio po 16 poena.

Ekipa Crvene zvezde u utakmici u kojoj je imala imperativ pobede jer je bilo jasno šta ona donosi protiv rasterećenog protivnika koji je već prebrinuo sve brige oko opstanka, otvorila je meč u legendarnoj dvorani „Jazine“ furiozno i već u uvodnim minutima povela sa 13-1.

Taj start utakmice koji su obeležili Lazić i Davidovac sa po dve trojke, umnogome je odredio dalji tok utakmice u kome su crveno-beli izgledali autoritativno u odnosu na rivala i već na kraju prve četvrtine imali velikih 36:18.

Slika se nije promenila ni u drugoj četvrtini, napadački ulogu lidera preuzeli su Lojd, Dobrić i Volden koji su na kraju prvog poluvremena u kome je domaćin samo u jednom trenutku prišao na -15, ubacili 12, odnosno po 11 poena. Posle 20 minuta igre na semaforu je stajalo 54: 35.

Ni u drugom poluvremenu nije vidjena drugačija slika, crveno-beli su održavali prednost koja je išla tokom treće deonice u rasponu od +17 do +22 (kraj treće deonice 51:68). Zadar je poslednji put zapretio 4 minuta pre kraja kada je poentirao Mavra za 68:80, ali su poenima Nnoka i trojkama Simonovića i Dobrića crveno-beli rutinski priveli me kraju za konačnih 90:70.

Ekipa Crvene zvezde je tako izuzetno težak regularni deo sezone u kome su se borili sa koronom, izuzetno zgusnutim kalendarom i brojnim utakmicama, kao i povredama pojedinih prvotimaca, uspeli da završe na najbolji mogući način.

Ekipa Crvene zvezde prema ranije utvrdjenom planu, biće domaćin u prvoj utakmici polufinala plej ofa koja je na programu 3.maja u hali „Aleksandar Nikolić“. Ime rivala u polufinalu biće poznato nakon utakmice koju u utorak od 18 sati igraju Igokea i Mornar u Laktašima, i od čijeg ishoda direktno zavisi plasman ekipa na pozicijama 3 i 4 za koje konkurišu ekipe Igokee (obezbedila plasman u plej of) Mornara (pobedom zauzimaju treće mesto, a Igokea četvrto) i Olimpija Cedevite (ulazi u plej of kao četvrtoplasirana u slučaju pobede domaćina Igokee).

Crvena zvezda: Hol 2, Volden 16, Lojd 16, Davidovac 5, Lazić 11, Dobrić 16, Rit 3, Simonović 9, Kuzmić 4, Noko 8

Trener Dejan Radonjić: „ Bili smo svesni važnosti utakmice i na samom početku smo prišli jako dobro , odigrali smo u oba pravca, onako kako se samo poželeti može. Napravili smo u 1.četvrtini prednost koju smo držali do kraja poluvremena. I nastavili smo u drugom u istom ritmu, nismo dozvolili ekipi Zadra da se primakne“.

Crveno-beli se tokom večeri vraćaju u Beograd i počinju pripreme za doigravanje.