Crvena zvezda – Igokea 1:0, odlično drugo poluvreme donelo vođstvo

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su prvu pobedu u polufinalnoj plejof seriji ABA lige. Crveno-beli su savladali Igokeu rezultatom 76:61.

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su prvi zacrtani cilj. Crveno-beli su poveli u polufinalnoj seriji plejofa ABA lige, bili su bolji od Igokee na kraju čak i ubedljivo – 76:61.

Prvo poluvreme donelo je potpuno ujednačen meč. Odbrana Crvene zvezde nije uspevala da osujeti Igokeu koja je istini za volju u tom periodu igre i pogađala izvrsno za tri, neretko iz teških pozicija i zahvaljujući tome imala tri poena prednosti (39:42). Međutim, u drugom poluvremenu su izabranici Dejana Radonjića posegli za svojim najjačim adutom, a to je izrazito čvrsta odbrana koja je uvela utakmicu u ritam koji je potpuno odgovarao crveno-belima. Igokea je u trećoj četvrtini postigla 13 poena (nakon 42 koliko su ubacili za poluvreme). Ako je neko pomislio da odbrana ne može biti bolja i to su crveno-beli demantovali jer je u poslednjih deset minuta rival postigao svega šest poena. To je bilo dovoljno za čak i ubedljiv trijumf.

Heroja utakmice je teško izdvojiti jer je i ovog puta akcenat bio na timu. Ipak, mora se istaći sjajno izdanje Džordana Lojda koji je ubacio 21 poen, a  od toga čak 12 u poslednjoj četvrtini. Sjajan učinak na obe strane parketa imao je Kori Volden koji je meč završio sa 13 poena, a Ognjen Dobrić je postigao poen manje. Međutim, ono što statistika neće pokazati je neverovatno izdanje Branka Lazića koji je bio pravi komandant granitne odbrane, a njegove dve trojke u trećoj četvrtini stigle su kada se rezultat lomio i crveno-beli sustigli zaostatak.

Fantastično drugo poluvreme donelo je Crvenoj zvezdi prvu meč loptu za plasman u finale. Crveno-beli sada putuju u Laktaše gde će u petak od 18 časova i 30 minuta pokušati da završe polufinalnu seriju i ostvare cilj.

Crvena zvezda mts – Igokea 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6)

Crvena zvezda mts: Hol 6 (4sk), Volden 13 (4sk), Lojd 21 , Uskoković, Davidovac 7 (4sk), Lazić 10, Rit, Radanov, Dobrić 12 (9sk), Simonović 2, Kuzmić 1, Noko 4 (9sk)