Crvena zvezda kasno krenula, majstorica u utorak u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u drugoj utakmici polufinala plej ofa od ekipe Igokee pa će mesto u ovogodišnjem finalu regionalnog takmičjena pokušati da izbore kroz „majstoricu“ koja je na programu u utorak.

Igokea – Crvena zvezda  81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20)

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Dobrić sa 17 i Davidovac sa 12 poena.

Zaslužen poraz crveno-belih koji su od početka utakmice rezultatski zaostajali,  domaćin je poveo 18-4 i od tog trenutka osim u dva navrata u prvom poluvremenu ekipa Crvene zvezde nije uspela da smanji zaostatak na ispod 10, a to je učinio Marko Simonović sa linije slobodnih bacanja na 2.48 pre kraja utakmice (73:64).

Uz dosta promašaja, i grešaka koje su pravili u velikoj želji, ali i konfuznih i spornih sudijskih odluka, ekipa Crvene zvezde nije mogla da se izbori za šansu da eventualno uvede utakmicu u neizvesnu završnicu i pokuša da osigura finale posle druge utakmice.

Crveno-beli će imati tri dana da se osveže i dobro pripreme za treći meč koji se igra u utorak u hali „Aleksandar Nikolić“ gde će morati da prikažu mnogo bolju igru poput one u poslednjoj četvrtini u Beogradu pa i delimično Laktašima kako bi stigli do finala ABA lige.

KK Crvena zvezda: Hol 2, Volden 2, Lojd 11, Uskoković, Davidovac 12, Lazić 2, Rit 2, Radanov, Dobrić 17, Simonović 11, Kuzmić2, Nnoko 7.